Lediga jobb som Orderplanerare i Västerås

Se lediga jobb som Orderplanerare i Västerås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Västerås som finns hos arbetsgivaren.

Demand Planner sökes till uppdrag i Västerås

Ansök    Nov 20    Sway Sourcing Sweden AB    Orderplanerare
Dina arbetsuppgifter Vår kund söker en driven och ansvarstagande planerare för att hantera taktisk och operativ problemlösning inom resursplanering för 35 serviceingenjörer. I denna roll är det viktigt att kunna säkerställa att våra kunder kan leverera sina servicetjänster på bästa sätt. Meriterande är erfarenhet inom Salesforce och SAP. Ansvarsområden: - Säkerställa att rätt person befinner sig på rätt plats inom avtalad tidsram - Orderregistrering - Kun... Visa mer
Dina arbetsuppgifter
Vår kund söker en driven och ansvarstagande planerare för att hantera taktisk och operativ problemlösning inom resursplanering för 35 serviceingenjörer. I denna roll är det viktigt att kunna säkerställa att våra kunder kan leverera sina servicetjänster på bästa sätt. Meriterande är erfarenhet inom Salesforce och SAP.

Ansvarsområden:
- Säkerställa att rätt person befinner sig på rätt plats inom avtalad tidsram
- Orderregistrering
- Kundkontakt
- Beställning av material
- Sammanställning av serviceuppdrag innan vidare transport till administrationen för fakturering

Personliga egenskaper:
- God organisatorisk förmåga
- Förmåga att snabbt lösa eventuella hinder eller problem som kan uppstå

Tillträde och ansökan
Startdatum: Snarast
Slutdatum: 2024-05-31
Sista ansökningsdagen: 2023-11-28
Ort: Västerås
Kontaktperson: +46 795855599
Urval och intervjuer sker löpande

Om oss
Sway Sourcing är ett modernt företag som rekryterar inom flera branscher på den svenska arbetsmarknaden. Vi matchar kandidaters kompetens och kunskap med företagets behov. Sway Sourcing har en företagsledning och personal med lång erfarenhet i rekryteringsbranschen, både som ägare och anställda. Vi har ett stort nätverk inom de branscher vi specialiserat oss inom och kan därför hitta de kandidater som snabbt blir en tillgång för företagen. Visa mindre

Produktionsplanerare

Ansök    Jul 6    Addima AB    Orderplanerare
#jobbjustnu Vi söker en produktionsplanerare för ett uppdrag hos vår kund i Västerås! Som produktionsplanerare ansvarar du för att generera noggrant analyserade tillverkningsplaner för en produktionslinje som ingår i den övergripande produktionen av stora motorer och generatorer. Planeringen utförs i nära samarbete med funktioner såsom inköp, projektledning, produktionsledning osv. En väsentlig del av arbetet är att samordna med avdelningens övriga planera... Visa mer
#jobbjustnu
Vi söker en produktionsplanerare för ett uppdrag hos vår kund i Västerås!
Som produktionsplanerare ansvarar du för att generera noggrant analyserade tillverkningsplaner för en produktionslinje som ingår i den övergripande produktionen av stora motorer och generatorer.
Planeringen utförs i nära samarbete med funktioner såsom inköp, projektledning, produktionsledning osv.
En väsentlig del av arbetet är att samordna med avdelningens övriga planerare för att säkerställa att dina planer korrelerar med den övergripande planen för fabriken.
Som produktionsplanerare ansvarar du för att följa upp utförandet av dina planer och se till att leveranserna sker i rätt tid.
Huvudsakliga ansvarsområden:
Skapa detaljerade produktionsplaner för att maximera resursanvändningen och uppfylla produktionskrav och tidsscheman
Fastställa sekvensen och ledtiden för varje operation för att möta behovet och tidsfrister för leveranser genom produktionen och i enlighet med den övergripande planen
Övervaka prestanda, identifiera orsaker till avvikelser och genomföra relevanta förbättringar
Samarbeta med produktionsledare genom tydlig kommunikation av eventuella kapacitetsproblem och detaljer om materialtillgänglighet

Arbetet kommer att utföras i kundens lokaler i Västerås.
Uppdragsperiod 14 aug 2023 till 13 feb 2024
Vi tillämpar prov/visstidsanställning med goda möjligheter till fast anställning som konsult hos oss på Addima
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
Kandidatexamen eller masterexamen inom ingenjörsämnen
Erfarenhet av produktionsplanering
Stor förmåga att identifiera och lösa problem på ett lämpligt och professionellt sätt
Starka kommunikationsfärdigheter är en del av dina styrkor
Lätt anpassning till en snabbt föränderlig miljö
Förmåga att hantera flera prioriteringar
Flytande kunskaper i svenska och goda i engelska, både i skrift och tal
God kunskap i Excel
Önskvärt med god kunskap i SAP

Ansökan skall innehålla: CV/resume i wordformat eller pdf samt motivering (cover letter) varför du är rätt person för jobbet. Skriv på svenska.
När du skickar in din ansökan till Addima godkänner och samtycker du att Addima bearbetar och lagrar personuppgifter enligt vår dataskyddspolicy.
Som konsult hos oss har du en unik möjlighet att utveckla din kompetens och bygga ditt CV och en utvecklande karriär genom uppdrag hos våra kunder. Läs mer om oss på www.addima.se Visa mindre

Produktionsplanerare till AQ Components!

Ansök    Dec 4    Libera i Sverige AB    Orderplanerare
Vi söker nu efter en ny produktionsplanerare till vår kund AQ Components Västerås AB, en del av AQ Group. Vi söker dig som vill jobba brett med produktionsplanering. Rollen innebär tätt samarbete tillsammans med ansvariga för andra avdelningar och övrig produktionspersonal för att på så sätt få koll på verksamhetens behov. Uppdraget Som produktionsplanerare hos AQ Components kommer du att skapa och underhålla produktionsparametrar. Du kommer att arbeta me... Visa mer
Vi söker nu efter en ny produktionsplanerare till vår kund AQ Components Västerås AB, en del av AQ Group. Vi söker dig som vill jobba brett med produktionsplanering. Rollen innebär tätt samarbete tillsammans med ansvariga för andra avdelningar och övrig produktionspersonal för att på så sätt få koll på verksamhetens behov.

Uppdraget
Som produktionsplanerare hos AQ Components kommer du att skapa och underhålla produktionsparametrar. Du kommer att arbeta med både kort- och långsiktig produktionsplanering utifrån kapacitet- och beläggningsperspektiv med hänsyn till kundernas önskade leveranstid.

Du kommer att bevaka och planera om samt mäta och följa upp resultat i produktionen. Som produktionsplanerare bidrar du till att säkerställa att företaget når sina verksamhets- och affärsmässiga mål. Du förväntas även bidra till ständigt förbättringsarbete av arbetsprocesser och rutiner.


Vem du är
Du kommer att arbeta under eget ansvar både självständigt och i projektform, därför är god kommunikations- och initiativförmåga viktiga egenskaper. Du känner igen dig som en ordningsam, lösningsorienterad, nyfiken och analytisk person med intresse för förbättringar och kvalitet.

För att lyckas i tjänsten har du någon tidigare erfarenhet som produktionsplanerare och gärna inom tillverkande industri. Har du relevant teoretisk utbildning är det starkt meriterande. Vi ser även att du har mycket god förståelse för olika flöden samt vana av att arbeta i affärssystem, med stor fördel Monitor.

AQ Components Västerås AB
AQ Components Västerås AB ingår i AQ Group och är lokaliserat i Västerås. De har sedan många år och i nära samarbete med sina kunder tillverkat plåtdetaljer, allt från enklare detaljer till färdiga system. Konstruktion och design av artiklar och produkter är centralt i deras sätt att arbeta mot sina kunder inom många olika branscher.

Deras Affärsidé är att utveckla och leverera mekaniska lösningar, montage och skenor till krävande industrikunder samt att med sitt åtagande för total kvalitet göra sina kunder till långsiktiga samarbetspartners.

AQ Components är idag Sveriges största tillverkare av koppardetaljer och har inom detta område stor kompetens och förmåga att både konstruera, producera och leverera komplicerade detaljer på kort tid samt större volymer på ett mycket kostnadseffektivt sätt.Detta är en uthyrning genom Libera med stor möjlighet för övertag av AQ Components. Urval sker löpande och tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse där vi gärna ser möjlighet till snabb start.

Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

produktionsplanerare

Ansök    Jun 29    Randstad AB    Orderplanerare
Arbetsbeskrivning Är du strukturerad, driven och har ett stort intresse av att få utvecklas och lära dig mer inom flöden och processer? Kanske har du arbetat inom kundtjänst eller haft ett yrke med många kundkontakter? Vi söker nu en produktionsplanerare till vår kund i Västerås - här får du vara en viktig del i det dagliga arbetet. Du kommer sköta planering av arbetet mot montagegrupper som vår kund jobbar med. Dina arbetsuppgifter är bland annat planera... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Är du strukturerad, driven och har ett stort intresse av att få utvecklas och lära dig mer inom flöden och processer? Kanske har du arbetat inom kundtjänst eller haft ett yrke med många kundkontakter? Vi söker nu en produktionsplanerare till vår kund i Västerås - här får du vara en viktig del i det dagliga arbetet.

Du kommer sköta planering av arbetet mot montagegrupper som vår kund jobbar med. Dina arbetsuppgifter är bland annat planera uppstart av tillverkningsorder, avrop av material samt se till att leveranser av kundorder sker enligt plan. All planering sker i MPS-systemet Monitor.
I arbetet ingår både kontakter med våra kunder och leverantörer. I rollen kommer du också samarbeta och följa upp med övriga kollegor. För att lyckas i rollen ser vi att du är framåt, intresserad och inte är rädd för att arbeta i olika system.

Om uppdraget:
Uppdragslängd: 6 månader med goda chanser till förlängning
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Tjänsten är på 100% och arbetstid 7:30 – 16:00 med möjlighet till flextid.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder

Du ansöker på www.randstad.se , senast 2023-07-16. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Simon Yalda, [email protected].

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansvarsområden
Planering av arbete
Resursplanering
Inköp/avrop av material
Leveransplanering
Leverantörskontakter
Kundkontakter
Samarbete och uppföljning med övriga kollegor


Kvalifikationer
Erfarenhet av att arbeta i MPS-system
Strukturerad med en analytisk förmåga
Svenska och engelska i tal och skrift


Erfarenhet
Erfarenhet av liknande yrke är meriterande

Om företaget
På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential. Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Order handler

Ansök    Apr 6    ABB AB    Orderplanerare
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences. A... Visa mer
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.
At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.
As an order handler at Force Measurement you will be an important part of our operational hub. You and your colleagues will be the point of contacts for our customers when processing orders and handling various customer requests. Our customers are located all over the world and we work closely with our local sales units located in different countries within the global ABB group.
You will have access and cooperate with an internal cross-functional teams in Västerås, such as order engineering, purchasing, production and shipping. You can expect varied tasks and good opportunities to evolve.
This position reports to Order Manager.
Your responsibilities
Order administration and handle general customer service requests.
Coordinate customer requests internally and communicate with order engineering, sourcing, production, and shipping.
Handle customer complaints and perform root cause analysis and take corrective actions.
Contribute to better order handling tools and processes.

Your background
At least 2 years' proven experience/skills in similar roles.
Fluency in Swedish and English is mandatory, written and spoken alike.
You are self-confident, driven, customer focused and with the attitude that everything is achievable in a team.
You need to be comfortable in handling many tasks at the same time and with many points of contact. In this role you will be a vital part of the operation hub.
Good leadership and communication skills on top of problem solving and analyzing abilities are success enablers in this role.
Good to have experience with Office tools, SAP, Super-user, various IT-systems.

More about us
ABB's Measurement & Analytics division is among the world's leading manufacturers and suppliers of smart instrumentation and analyzers. Force Measurement is a business line within Measurement & Analytics division that offers reliable equipment for measuring and control. The products measure mechanical and geometric variables and are used in a large variety of different industries and processes to improve productivity, control and quality. With thousands of experts around the world and high-performance digital technology, ABB's team is dedicated to making measurement easy for its industrial and energy customers to let them operate more efficiently and profitably.
Talent Partner Sara Vestin, +46 724-64 46 88, will answer your questions about the position. Union representatives Sveriges Ingenjörer: Jan Onsten, +4621-34 21 18; Ledarna: Leif Öhrberg, +4621-34 23 25; Unionen: Krista Andersson, +4621-34 02 85.
We look forward to receiving your application. If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com. Visa mindre

Order handler

Ansök    Jun 14    ABB AB    Orderplanerare
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.... Visa mer
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.


At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.


As an order handler at Force Measurement you will be an important part of our operational hub. You and your colleagues will be the point of contacts for our customers when processing orders and handling various customer requests. Our customers are located all over the world and we work closely with our local sales units located in different countries within the global ABB group.


You will have access and cooperate with an internal cross-functional teams in Västerås, such as order engineering, purchasing, production and shipping. You can expect varied tasks and good opportunities to evolve.


Your responsibilities
Order administration and handle general customer service requests.
Coordinate customer requests internally and communicate with order engineering, sourcing, production, and shipping.
Handle customer complaints and perform root cause analysis and take corrective actions.
Contribute to better order handling tools and processes.Your background
At least 2 years' proven experience/skills in similar roles.
Fluency in Swedish and English is mandatory, written and spoken alike.
You are self-confident, driven, customer focused and with the attitude that everything is achievable in a team.
You need to be comfortable in handling many tasks at the same time and with many points of contact. In this role you will be a vital part of the operation hub.
Good leadership and communication skills on top of problem solving and analyzing abilities are success enablers in this role.
Good to have experience with Office tools, SAP, Super-user, various IT-systems.More about us
ABB's Measurement & Analytics division is among the world's leading manufacturers and suppliers of smart instrumentation and analyzers. Force Measurement is a business line within Measurement & Analytics division that offers reliable equipment for measuring and control. The products measure mechanical and geometric variables and are used in a large variety of different industries and processes to improve productivity, control and quality. With thousands of experts around the world and high-performance digital technology, ABB's team is dedicated to making measurement easy for its industrial and energy customers to let them operate more efficiently and profitably.


Talent Partner Sara Vestin, +46 724-64 46 88, will answer your questions about the position. Union representatives Sveriges Ingenjörer: Jan Onsten, +46 705 32 22 58; Ledarna: Leif Öhrberg, +46 724 64 40 16; Unionen: Krista Andersson, +46 706 44 02 85.


Please apply latest by the 27th of June, 2023.


We look forward to receiving your application. If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com. Visa mindre

Order Management Specialist

Ansök    Feb 21    ABB AB    Orderplanerare
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences. A... Visa mer
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.
At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.
ABB Smart Buildings digitally transforms commercial, industrial and residential buildings for the highest comfort, efficiency, safety and security - enhancing quality of life in buildings of the future through safe, smart and sustainable electrification solutions, services and products.
We are looking for Order Management Specialist. You will report to Customer Support Manager.
Your responsibilities
Customer Focus: Pro-actively communicate with customers and internal functions in order to guarantee customer satisfaction.
Order handling and follow up on orders.
Customer requests and coordinating responses.
Collect and archive documentation according to EL processes.
Data analyze: Regularly analyzes statistics (e.g. forecast, pacing, lead times etc.) using available tools and collecting relevant information.
Health, Safety and Environment (HSE): Read, understand and follow the HSE guidelines and report discrepancies to leadership.
Clean order entry, manage clean order entry according to the relevant requirements (prices, spike quantities, dates, customer and company data, etc.)

Your background
Interacting with customers through various medias, providing support, service and solutions.
Experience from using SAP, Salesforce is a must and experience of office 365, power bi is desirable.
Proactive approach to investigate and solving cases, interacting with teams within the organisation to make that happen.
Develop yourself, the team and organisation by actively seek and provide feedback.
Positive attitude with high integrity standards that will support the team, achieving HSE targets.
Technical interest/experience to understand our products and solutions that we provide to our customers.
Experience from logistics, understand setup of parameters and work closely with customers on adaptations and finetuning.
Used to handle multiple ongoing tasks in a structured way , and with an accurate, careful and thorough approach.

More about us
Bring your very own sense of pride and purpose as you help us drive forward the Fourth Industrial Revolution – creating a sustainable future for our planet, and your career. Join ABB and harness the power of our diverse global network, as you collaborate with and learn from our world-class teams. Above all, challenge yourself every day. Let’s write the future, together.
Recruiting Manager Mathias Elison, +4621-32 02 60 will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Francisco Palomino, +46 155 29 51 18, Unionen: Per Josefsson, +46 155 29 52 88. All other questions can be directed to Talent Partner Ludvig Ahlqvist, +46 724-64 43 70.
Apply the latest at 2023-03-06.
We look forward to receiving your application (documents submitted in English are appreciated). If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com. Visa mindre

Libera söker junior produktionsplanerare till AQ Components!

Ansök    Feb 20    Libera i Sverige AB    Orderplanerare
Vi söker nu efter en ny produktionsplanerare till vår kund AQ Components Västerås AB, en del av AQ Group. Vi söker dig som vill jobba brett med produktionsplanering. Rollen innebär tätt samarbete tillsammans med ansvariga för andra avdelningar och övrig produktionspersonal för att på så sätt få koll på verksamhetens behov. Uppdraget Som produktionsplanerare hos AQ Components kommer du att skapa och underhålla produktionsparametrar. Du kommer att arbeta me... Visa mer
Vi söker nu efter en ny produktionsplanerare till vår kund AQ Components Västerås AB, en del av AQ Group. Vi söker dig som vill jobba brett med produktionsplanering. Rollen innebär tätt samarbete tillsammans med ansvariga för andra avdelningar och övrig produktionspersonal för att på så sätt få koll på verksamhetens behov.

Uppdraget
Som produktionsplanerare hos AQ Components kommer du att skapa och underhålla produktionsparametrar. Du kommer att arbeta med både kort- och långsiktig produktionsplanering utifrån kapacitet- och beläggningsperspektiv med hänsyn till kundernas önskade leveranstid.

Du kommer att bevaka och planera om samt mäta och följa upp resultat i produktionen. Som produktionsplanerare bidrar du till att säkerställa att företaget når sina verksamhets- och affärsmässiga mål. Du förväntas även bidra till ständigt förbättringsarbete av arbetsprocesser och rutiner.


Vem du är
Du kommer att arbeta under eget ansvar både självständigt och i projektform, därför är god kommunikations- och initiativförmåga viktiga egenskaper. Du känner igen dig som en ordningsam, lösningsorienterad, nyfiken och analytisk person med intresse för förbättringar och kvalitet.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har tidigare erfarenhet från tillverkande industri, har du även tidigare erfarenhet som produktionsplanerare är detta meriterande. Relevant teoretisk utbildning är starkt meriterande och vi ser gärna att du har intresse för att utvecklas tillsammans med företaget. Vi ser även att du har mycket god förståelse för olika flöden samt vana av att arbeta i affärssystem, med stor fördel Monitor.

AQ Components Västerås AB
AQ Components Västerås AB ingår i AQ Group och är lokaliserat i Västerås. De har sedan många år och i nära samarbete med sina kunder tillverkat plåtdetaljer, allt från enklare detaljer till färdiga system. Konstruktion och design av artiklar och produkter är centralt i deras sätt att arbeta mot sina kunder inom många olika branscher.

Deras Affärsidé är att utveckla och leverera mekaniska lösningar, montage och skenor till krävande industrikunder samt att med sitt åtagande för total kvalitet göra sina kunder till långsiktiga samarbetspartners.

AQ Components är idag Sveriges största tillverkare av koppardetaljer och har inom detta område stor kompetens och förmåga att både konstruera, producera och leverera komplicerade detaljer på kort tid samt större volymer på ett mycket kostnadseffektivt sätt.Detta är en uthyrning genom Libera med stor möjlighet för övertag av AQ Components. Urval sker löpande och tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse där vi gärna ser möjlighet till snabb start.

Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Transport, Trade & Logistics Specialist

Om oss Recruitbyme är din partner för framgångsrik rekrytering anpassat för dina behov. Rätt person, med rätt kompetens, på rätt plats. Smart automatiserad och digitaliserad rekrytering för bästa matchning Jobbeskrivning We are looking for a Transport, Trade & Logistics Specialist to our client in Vasteras! Description: LBL TCO shall, in a manner consistent with applicable Group policies, local (trade) policies, guidelines and instructions provided by ... Visa mer
Om oss
Recruitbyme är din partner för framgångsrik rekrytering anpassat för dina behov. Rätt person, med rätt kompetens, på rätt plats. Smart automatiserad och digitaliserad rekrytering för bästa matchning
Jobbeskrivning
We are looking for a Transport, Trade & Logistics Specialist to our client in Vasteras!
Description:
LBL TCO shall, in a manner consistent with applicable Group policies, local (trade) policies, guidelines and instructions provided by the LTCO:
1. Create and maintain written procedures and guidelines for LBL compliance with export control and sanctions (including (manual) screening), as well as customs compliance requirements (with input from LTCO / Global Trade, where available).
2. Provide LBL managers and other staff periodic updates regarding the status of the local implementation of the clients Global Trade Program, as well as of significant changes in export control and customs laws/regulations.
3. Where needed and in line with the training framework of the Global Trade Program, implement and maintain a general export control and customs compliance awareness program for local business staff and provide trade related training to employees (particularly in cases of delegated export control responsibilities).
4. Provide oversight, “big-picture” policy advisory and practical guidance to local business regarding export control and customs compliance, necessary for daily in- and outbound operations, including formal documentation and archiving requirements.
5. Under guidance of the LTCO, apply to the appropriate government agencies for any required customs and/or export control licenses/authorizations.
6. Ensure that LBL trade compliance records are maintained for a minimum of five years, but always for a period that satisfies national legal requirements.
7. Support LTCO with execution of local Trade Reviews and/or conduct annual “self-audits” of LBL trade compliance, under guidance of the LTCO.
8. Notify both the LTCO and in-house legal counsel of any suspected export control violation; notify the LTCO of (potentially) sensitive customs compliance matters.
9. Work with the LTCO, Information Systems (IS) management, and local Business Line management to ensure effective use of SAP’s Global Trade Services (GTS) compliance and customs modules (where applicable).
10. Ensure the classification of all exported and imported products/software/technology with respect to national export control and customs lists where applicable. Primary responsibility for execution of product classifications (ECN, ECCN, HTS) will reside with Product Classification Engineers (PCEs).
Additional responsibilities
11. Promote cross-functional collaboration (Engineering, Product Management, Quality, Supplier Quality, etc.) for end-to-end continuous improvement related to trade management and trade compliance.
12. Actively participates in trade compliance training(s) organized or conducted by Group Trade Management and/or the LTCO. The need for external training shall be determined by LTCO, in consultation with the LBL manager.


Depending on the size and complexity of the Local Business, this role can be a full-time or part-time appointment, or may be clustered with a LBL TCO position in other local units.Workload to be determined by LBL Manager, in conjunction with LTCO. A single LBL TCO may also cover trade compliance at two or more LBLs in case of clustered local facilities. The role requires structural on-site presence.
• Recommended is several years of experience within the business and a good understanding of end-to-end supply chain processes, risk management and logistics.
• Functional subordinates / indirect reporting: Product Classification Engineer, when applicable.


50-75% workload
Start: Mars 2023
End: February 2024? Visa mindre

Orderadministratör sökes till industribolag i Västerås!

Ansök    Okt 6    Libera i Sverige AB    Orderplanerare
Vår kund i Västerås söker nu efter en ny orderadministratör till deras team inom produktionsplanering. Vi söker dig som vill jobba brett med orderadministration, från registrering av order till fakturering. Rollen innebär tätt samarbete tillsammans med ansvariga för andra avdelningar och övrig produktionspersonal för att på så sätt få koll på verksamhetens behov och för att lösa kundernas behov. Uppdraget Som orderadministratör kommer du att arbeta med k... Visa mer
Vår kund i Västerås söker nu efter en ny orderadministratör till deras team inom produktionsplanering. Vi söker dig som vill jobba brett med orderadministration, från registrering av order till fakturering. Rollen innebär tätt samarbete tillsammans med ansvariga för andra avdelningar och övrig produktionspersonal för att på så sätt få koll på verksamhetens behov och för att lösa kundernas behov.

Uppdraget

Som orderadministratör kommer du att arbeta med kundorderhantering, inköp och planering genom bland annat följande arbetsuppgifter:

- Kundkontakt, dagliga-, vecko-, och månadsmöten.
- Leverantörskontakt, externa leverantörer och interna bolag
- Orderregistrering & orderbekräftelser
- Leveransbevakning
- Fakturering
- Materialklarering
- Dagligt stöd för produktionsplanering
Vem du är

Du kommer att arbeta under eget ansvar med administration, kundkontakt och internt stöd, därför är god kommunikations- och initiativförmåga viktiga egenskaper. Du känner igen dig som en ordningsam, lösningsorienterad, nyfiken och analytisk person med intresse för komplexa situationer där flertal kontakter är inblandade.

För att lyckas i tjänsten har du någon tidigare erfarenhet inom tillverkande industri, gärna som orderadministratör, planerare eller kundsupport. Har du relevant teoretisk utbildning är det starkt meriterande. Vi ser även att du har mycket god förståelse för olika flöden samt vana av att arbeta i affärssystem, med stor fördel Monitor.

Detta är en uthyrning genom Libera med stor möjlighet för övertag av kundföretaget. Urval sker löpande och tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Customer support specialist till globalt teknikbolag

Ansök    Nov 12    Academic Work Sweden AB    Orderplanerare
För dig som söker en spännande roll med fokus på orderhantering och kundsupport inom teknikområdet finns nu möjligheten att arbeta som Customer support specialist hos ett världsledande teknikbolag. I rollen kommer du arbeta agilt och samverka med både interna och externa aktörer. Här får du utlopp för ditt tekniska intresse och ges goda utvecklingsmöjligheter inom orderhantering och ekonomi. OM TJÄNSTEN Som orderansvarig kommer du arbeta med orderhanteri... Visa mer
För dig som söker en spännande roll med fokus på orderhantering och kundsupport inom teknikområdet finns nu möjligheten att arbeta som Customer support specialist hos ett världsledande teknikbolag. I rollen kommer du arbeta agilt och samverka med både interna och externa aktörer. Här får du utlopp för ditt tekniska intresse och ges goda utvecklingsmöjligheter inom orderhantering och ekonomi.

OM TJÄNSTEN
Som orderansvarig kommer du arbeta med orderhantering och kundsupport mot enhetens olika leveransprojekt. Tillsammans med ditt team på 8 personer ansvarar du för att registrera inkommande orders och skicka ut orderbekräftelser till kunder på ett effektivt och lösningsorienterat sätt. Du hanterar kunders beställningar och fakturering samt följer upp leveransplaner och tar fram kundunderlag inför skeppning av material. Rollen innefattar kontakt med kunder, leverantörer och andra funktioner på företaget och därför krävs en god kommunikativ förmåga för att lyckas i rollen.

#

Du erbjuds


* Möjligheten att arbeta hos ett internationellt företag som ständigt ligger i framkant med den senaste tekniken.
* Goda utvecklingsmöjligheter inom logistik och agilt arbete samt goda möjligheter till förlängning och/eller överrekrytering.
* Kompetensutbyte från dina kollegor.


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Leverera effektiva lösningar till kunder med orderrelaterade frågor genom att samordna med interna resurser för att lösa problemet.
- Övervakning av orderstatus.
- Hantering av beställningar och fakturering.
- Säkerställa en positiv kundupplevelse genom att ge dem regelbundna uppdateringar och förtydliganden.
- Leverera effektiva lösningar till kunder med reklamationsrelaterade frågor genom att samordna med interna och externa resurser för att lösa problemet.
- Dokumentera och utveckla reservdelsförsäljningsavdelningen tillsammans med teamet.

VI SÖKER DIG SOM
- Har tidigare erfarenhet av kundsupport - och service.
- Har ett intresse för ekonomi samt en god förståelse för siffror.
- Besitter goda kunskaper i Office 365.
- Du arbetar agilt och proaktivt med förmågan att ta ägandeskap i kundfrågor.
- Har obegränsade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då språken dagligen används i arbetet.

Meriterande


* Kunskaper i affärssystemet SAP.
* Arbetslivserfarenhet och/eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi.


Som person är du


* Kommunikativ med en lösningsfokuserad aproach
* Driven och service - minded
* Noggrann


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till förlängning och/eller överrekrytering.
* Placering: Västerås


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du få mer information om kundföretaget. Visa mindre

Produktkoordinator, Västerås

Ansök    Dec 19    Jobzone Sverige AB    Orderplanerare
Produktkoordinator, Västerås För kunds räkning söker vi en produktkoordinator vars syfte är att stötta det interna teamet på avdelningen. Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och är ett tillsvidarebehov hos vår kund. I denna roll ingår det bland annat att ansvara för artiklar, orderhantering, komponentförsörjning och tillverkningsplanering för vår kunds produkter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: - Orderhantering - Materialförsörjning - H... Visa mer
Produktkoordinator, Västerås

För kunds räkning söker vi en produktkoordinator vars syfte är att stötta det interna teamet på avdelningen. Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och är ett tillsvidarebehov hos vår kund. I denna roll ingår det bland annat att ansvara för artiklar, orderhantering, komponentförsörjning och tillverkningsplanering för vår kunds produkter.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


- Orderhantering

- Materialförsörjning

- Hantera införande av nya artiklar

- Skapa produktstruktur

- Tillverkningsplanering

- Komponentförsörjning.Vem är du?
I denna rekrytering lägger vi även stor vikt vid personlig lämplighet och i denna roll söker vår kund någon som har god förmåga att planera och prioritera. För att trivas i rollen bör du trivas med att arbeta i ett, stundtals, högt tempo. Då tjänsten kräver en hel del kommunikation både internt och extern så söker vi någon som är serviceminded och som drivs av att skapa goda relationer till arbetskollegor. Vidare söker vi någon som är?strukturerad,?ödmjuk, lyhörd, ansvarstagande?och handlingskraftig.??Krav:

- Goda kunskaper i engelska och svenska, både tal och skrift.

- Erfarenhet från ERP-system, exempelvis M3, och i övrigt?goda?datakunskaper.

- Vi söker någon som har minst gymnasialutbildning

- Erfarenhet av arbete med planering och logistik - gärna i produktionsmiljö. Visa mindre

Demand Planner, Automation & Communication Products

Hitachi Energy is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable,?sustainable,?and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation? We are looking for a colla... Visa mer
Hitachi Energy is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable,?sustainable,?and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation?
We are looking for a collaborative and passionate Demand Planner to strengthen S&OP; for the Power Grids Automation and Communications Global Product Group (GPG AC). You will have the opportunity to combine strategic and operational business knowledge and be a key person in strengthening the Continuous Improvement Culture in our global business environment.
The job location is in Västerås, Sweden.
Your responsibilities
Actively engage and lead partially in monthly S&OP; cycle
Ensure best practice in demand forecasting, supply planning and inventory planning
Propose and implement process improvements
Build and maintain relationships with stakeholders in sales, sourcing, finance and operations
Drive cross-functional collaboration across the organization to balance demand and supply and meet customer service level expectations
Support Global S&OP; lead in shaping and harmonizing global processes
Measure forecast accuracy and derive solutions for its improvement
You will report to the GPG AC global S&OP; leader

Your background
Bachelors Degree in Supply Chain or other relevant education
Experience with S&OP; processes
Knowledge of ERP systems (e.g. SAP) and planning tools preferred
Communicative personality
Written and verbal communication in English is a must, Swedish a plus
Mathematical (Statistics) and analytical skills
Intrinsic motivation to improve processes

More about us
Our leaders are the engine for bringing the inclusion and diversity of thought to life and we need you who want to be a part of our journey!
Welcome to apply before October 6! We are interested to learn more about you and what you can contribute with so don’t hesitate to apply even though you don’t meet all requirements. A team with great cooperation and with diverse backgrounds is waiting for you to join! Applications will be reviewed on an ongoing basis, so the sooner you you’re your interest the better – apply today!
More information: Recruiting Manager Pierre Alain Schaller, [email protected], will answer your questions about the position.?Union representatives - Sveriges Ingenjörer: Klas Koppari, +46 107- 38 13 45; Unionen: Karin Ulvemark, +4610 7385142; Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12.?All other questions can be directed to?Talent Partner Renee Lundgren, [email protected]
Hitachi Energy is a global technology leader with a combined heritage of almost 250 years, employing around 36,000 people in 90 countries. Headquartered in Switzerland, the business serves utility, industry and infrastructure customers across the value chain, and emerging areas like sustainable mobility, smart cities, energy storage and data centers. With a proven track record, global footprint and unparalleled installed base, Hitachi Energy balances social,?environmental,?and economic values, and is committed to powering good for a sustainable energy future, with pioneering and digital technologies, as the partner of choice for enabling a stronger, smarter, and greener grid. www.hitachienergy.com Visa mindre

Demand Planner, Automation & Communication Products

Hitachi Energy is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable,?sustainable,?and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation? We are looking for a colla... Visa mer
Hitachi Energy is a pioneering technology leader that is helping to increase access to affordable, reliable,?sustainable,?and modern energy for all. We help keep your lights on, the factories running, our hospitals and schools open. Come as you are and prepare to get better as you learn from others. Bring your passion, bring your energy, and plug into a team that appreciates a simple truth: Diversity + Collaboration = Innovation?
We are looking for a collaborative and passionate Demand Planner to strengthen S&OP; for the Power Grids Automation and Communications Global Product Group (GPG AC). You will have the opportunity to combine strategic and operational business knowledge and be a key person in strengthening the Continuous Improvement Culture in our global business environment. ?
The job location is in Västerås, Sweden.
Your responsibilities
Actively engage and lead partially in monthly S&OP; cycle
Ensure best practice in demand forecasting, supply planning and inventory planning
Propose and implement process improvements
Build and maintain relationships with stakeholders in sales, sourcing, finance and operations
Drive cross-functional collaboration across the organization to balance demand and supply and meet customer service level expectations
Support Global S&OP; lead in shaping and harmonizing global processes
Measure forecast accuracy and derive solutions for its improvement
You will report to the GPG AC global S&OP; leader

Your background
Bachelors Degree in Supply Chain or other relevant education
Experience with S&OP; processes
Knowledge of ERP systems (e.g. SAP) and planning tools preferred
Communicative personality
Written and verbal communication in English is a must, Swedish a plus
Mathematical (Statistics) and analytical skills
Intrinsic motivation to improve processes

More about us
Our leaders are the engine for bringing the inclusion and diversity of thought to life and we need you who want to be a part of our journey!??
Welcome to apply before June 16! We are interested to learn more about you and what you can contribute with so don’t hesitate to apply even though you don’t meet all requirements. A team with great cooperation and with diverse backgrounds is waiting for you to join! Applications will be reviewed on an ongoing basis, so the sooner you you’re your interest the better – apply today!?
More information: Recruiting Manager Pierre Alain Schaller, [email protected], will answer your questions about the position.?Union representatives - Sveriges Ingenjörer: Klas Koppari, +46 107- 38 13 45; Unionen: Karin Ulvemark, +4610 7385142; Ledarna: Christer Fridlund, +46 107-38 29 12.?All other questions can be directed to?Talent Partner Renee Lundgren, [email protected]?
Hitachi Energy is a global technology leader with a combined heritage of almost 250 years, employing around 36,000 people in 90 countries. Headquartered in Switzerland, the business serves utility, industry and infrastructure customers across the value chain, and emerging areas like sustainable mobility, smart cities, energy storage and data centers. With a proven track record, global footprint and unparalleled installed base, Hitachi Energy balances social,?environmental,?and economic values, and is committed to powering good for a sustainable energy future, with pioneering and digital technologies, as the partner of choice for enabling a stronger, smarter, and greener grid.? www.hitachienergy.com Visa mindre

Orderadministratör sökes till industribolag i Västerås!

Ansök    Sep 22    Libera i Sverige AB    Orderplanerare
Vår kund i Västerås söker nu efter en ny orderadministratör till deras team inom produktionsplanering. Vi söker dig som vill jobba brett med orderadministration, från registrering av order till fakturering. Rollen innebär tätt samarbete tillsammans med ansvariga för andra avdelningar och övrig produktionspersonal för att på så sätt få koll på verksamhetens behov och för att lösa kundernas behov. Uppdraget Som orderadministratör kommer du att arbeta med k... Visa mer
Vår kund i Västerås söker nu efter en ny orderadministratör till deras team inom produktionsplanering. Vi söker dig som vill jobba brett med orderadministration, från registrering av order till fakturering. Rollen innebär tätt samarbete tillsammans med ansvariga för andra avdelningar och övrig produktionspersonal för att på så sätt få koll på verksamhetens behov och för att lösa kundernas behov.

Uppdraget

Som orderadministratör kommer du att arbeta med kundorderhantering, inköp och planering genom bland annat följande arbetsuppgifter:

- Kundkontakt, dagliga-, vecko-, och månadsmöten.
- Leverantörskontakt, externa leverantörer och interna bolag
- Orderregistrering & orderbekräftelser
- Leveransbevakning
- Fakturering
- Materialklarering
- Dagligt stöd för produktionsplanering
Vem du är

Du kommer att arbeta under eget ansvar med administration, kundkontakt och internt stöd, därför är god kommunikations- och initiativförmåga viktiga egenskaper. Du känner igen dig som en ordningsam, lösningsorienterad, nyfiken och analytisk person med intresse för komplexa situationer där flertal kontakter är inblandade.

För att lyckas i tjänsten har du någon tidigare erfarenhet inom tillverkande industri, gärna som orderadministratör, planerare eller kundsupport. Har du relevant teoretisk utbildning är det starkt meriterande. Vi ser även att du har mycket god förståelse för olika flöden samt vana av att arbeta i affärssystem, med stor fördel Monitor.

Detta är en uthyrning genom Libera med stor möjlighet för övertag av kundföretaget. Urval sker löpande och tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Develop successful relationships as our Customer Service Officer

Ansök    Apr 12    Enics Sweden AB    Orderplanerare
As Customer Service Officer (CSO) you will be responsible for providing excellent customer experience by acting as a first contact point for our customers and forming the needs of customers into long and mid-term plans for the factory. You are responsible for Analyzing and confirming the demand and needs of the customer in the form of forecast or order, Playing an active role in the order-to-deliver process to make sure customer needs are fulfilled, Bei... Visa mer
As Customer Service Officer (CSO) you will be responsible for providing excellent customer experience by acting as a first contact point for our customers and forming the needs of customers into long and mid-term plans for the factory.


You are responsible for
Analyzing and confirming the demand and needs of the customer in the form of forecast or order,
Playing an active role in the order-to-deliver process to make sure customer needs are fulfilled,
Being the first point of contact in any of customer request from order handling to providing reports and support for customer decision making,
Sales and operational planning for specified customer(s) in close co-operation with customer, account manager and other involved partners.We expect you to
Be passionate about customer satisfaction and be service-oriented team-player,
Be a structured and initiative person with can-do attitude and strong communication and decision-making skills,
Preferably have experience in customer service,
Have good analytical skills to be able to analyze customer needs and compile long-term plans,
Be strong in English and Swedish (both written and spoken language),
Have good computer skills, especially MS excel. Previous experience with ERP systems is a strong advantage.With us you
Will be an important part of our electronics production in Västerås,
Can challenge yourself in a truly international, motivating and fun working environment,
Have the support of great people working in Enics,
Will be part of a company, that values sustainability and has a proactive attitude towards economic, environmental and social responsibilities.If you feel you are the person we are looking for, then join our journey!
Apply by filling the application form and send your CV. Please apply latest by 2022-04-20


For more information please contact HR by e-mail [email protected]. Visa mindre

Orderhanterare

Ansök    Feb 4    Valueone AB    Orderplanerare
ValueOne söker en orderhanterare för ett konsultuppdrag hos ett tillverkande företag i Västerås. Uppdraget ska tillsättas snarast. Om rollen Uppdraget innebär att du som orderhanterare och ansvarig för order ska hantera enklare projekt. Arbetet sker i nära samarbete med kund men du kommer även att arbeta tvärfunktionellt med många kontakter inom organisationen. Du förväntas vara drivande både mot kund samt mot avdelningar internt. Huvudsakliga arbetsu... Visa mer
ValueOne söker en orderhanterare för ett konsultuppdrag hos ett tillverkande företag i Västerås. Uppdraget ska tillsättas snarast.

Om rollen

Uppdraget innebär att du som orderhanterare och ansvarig för order ska hantera enklare projekt. Arbetet sker i nära samarbete med kund men du kommer även att arbeta tvärfunktionellt med många kontakter inom organisationen. Du förväntas vara drivande både mot kund samt mot avdelningar internt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Operativt koordinera, stötta och följa upp projektaktiviteter.
Skapa översiktsschema, specifikationsdokument samt leveransdokument.
Registrera projekt samt standardorder i SAP R/3.  
Kontrollera order mot offertdatabasen.
Uppdatera information gällande skeppning före leverans.
Hantera kundförfrågningar gällande leveranser.
Hantera uppkomna problem tillsammans med controllern.
Hantera kreditfakturor.

Erfarenhet och kompetens

Till det här uppdraget söker vi dig som är en skicklig administratör med erfarenhet från liknande  arbetsuppgifter och arbete i projektform. För att trivas i rollen är det viktigt att du är driven och framåt och har lätt för att samarbeta med andra. Erfarenhet från att jobba i SAP är meriterande. Gymnasiekompetens, fortsättningsutbildning inom supply chain är önskvärt. Rollen kräver kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. 

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ?Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens. Visa mindre

Develop successful relationships as our Customer Service Officer

Ansök    Maj 9    Enics Sweden AB    Orderplanerare
As Customer Service Officer (CSO) you will be responsible for providing excellent customer experience by acting as a first contact point for our customers and forming the needs of customers into long and mid-term plans for the factory. You are responsible for Analyzing and confirming the demand and needs of the customer in the form of forecast or order, Playing an active role in the order-to-deliver process to make sure customer needs are fulfilled, Bei... Visa mer
As Customer Service Officer (CSO) you will be responsible for providing excellent customer experience by acting as a first contact point for our customers and forming the needs of customers into long and mid-term plans for the factory.


You are responsible for
Analyzing and confirming the demand and needs of the customer in the form of forecast or order,
Playing an active role in the order-to-deliver process to make sure customer needs are fulfilled,
Being the first point of contact in any of customer request from order handling to providing reports and support for customer decision making,
Sales and operational planning for specified customer(s) in close co-operation with customer, account manager and other involved partners.We expect you to
Be passionate about customer satisfaction and be service-oriented team-player,
Be a structured and initiative person with can-do attitude and strong communication and decision-making skills,
Preferably have experience in customer service,
Have good analytical skills to be able to analyze customer needs and compile long-term plans,
Be strong in English and Swedish (both written and spoken language),
Have good computer skills, especially MS excel. Previous experience with ERP systems is a strong advantage.With us you
Will be an important part of our electronics production in Västerås,
Can challenge yourself in a truly international, motivating and fun working environment,
Have the support of great people working in Enics,
Will be part of a company, that values sustainability and has a proactive attitude towards economic, environmental and social responsibilities.If you feel you are the person we are looking for, then join our journey!
Apply by filling the application form and send your CV. Please apply latest by 2022-04-20


For more information please contact HR by e-mail [email protected].
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Ledigt jobb som Kontraktsamordnare!

Ansök    Okt 12    Experis AB    Orderplanerare
Jefferson Wells söker just nu dig som vill arbeta som Kontraktsamordnare hos en av våra stora och globala kunder i Sala. Avdelningen ansvarar för reservdelsorderhanteringen och ansvaret börjar efter att order har lagts av intern eller extern kund. Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd hos Jefferson Wells och sedan uthyrd som konsult. Uppdraget är långsiktigt och kommer ges möjlighet till visst distansarbete hemifrån. Ort: Sala Start: Omgåend... Visa mer
Jefferson Wells söker just nu dig som vill arbeta som Kontraktsamordnare hos en av våra stora och globala kunder i Sala. Avdelningen ansvarar för reservdelsorderhanteringen och ansvaret börjar efter att order har lagts av intern eller extern kund.

Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd hos Jefferson Wells och sedan uthyrd som konsult. Uppdraget är långsiktigt och kommer ges möjlighet till visst distansarbete hemifrån.

Ort: Sala
Start: Omgående
Uppdrag: Långsiktigt konsultuppdragJobbeskrivning

Du kommer att ansvara för order och kontraktprocessen för maskinutrustning.
Detta innebär bland annat att följa upp och se till att kunden får sin utrustning levererad vid rätt tidpunkt, i rätt kvalitet och med rätt dokumentation. Du har ansvar för att samordna inspektioner och avtalsförpliktelser genom tester, dokumentation och certifikat inom organisationen och har omfattande kontakt med kunder.

Arbetsuppgifterna består exempelvis av att lägga beställningar i SAP och bekräfta, bevaka och följa upp orderförloppet. Att utfärda kvalitets- och produktionsplaner för kontrakt, samt initiera och koordinera både interna och externa inspektioner samt kalla till nödvändiga möten. Vidare innebär rollen även en aktiv kundkontakt via mejl och telefon som kräver god kommunikationsförmåga både skriftligt och muntligt.Om dig

Till den här rollen söker vi dig som är organiserad, driven och kommunikativ. För att lyckas med arbetet krävs det att du är analytisk i ditt sätt att jobba. Du har en utmärkt kommunikationsförmåga på engelska eftersom ditt arbete kommer att innebära en frekvent interaktion med både interna och externa kunder och leverantörer. I övrigt behöver du ha ett stort tekniskt intresse, och gärna erfarenhet av liknande arbete. Allmänna kunskaper inom mineral- och mineralbearbetningsområdet är meriterande. Fler språk är ett stort plus!

* Teknisk bakgrund och/eller intresse
* Erfarenhet från kontrakt/avtalsskrivning
* Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska
* Goda kunskaper i SAP
* Breda IT kunskaper
* Känsla för detaljer och ordningVad kan Jefferson Wells erbjuda dig?

Jefferson Wells är ett värderingsstyrt bolag med konsulternas karriärmål i fokus med ett långsiktighet engagemang i våra konsulter för att skapa balans mellan privatliv och arbetsliv. Hos oss får du en trygg anställning med allt vad det innebär i form av marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension, försäkringar enligt kollektivavtal och ett årligt karriärsamtal med din personliga konsultchef. Friskvårdsbidrag och företagshälsovård är exempel på annat som vi erbjuder alla våra anställda.

Jefferson Wells värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan genom att registrera ditt CV via länken på sidan. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, men om du har några frågor om tjänsten eller om rollen som konsult är du välkommen att kontakta vår kandidatansvariga Jenny Smith på [email protected] Visa mindre

Produktionsplanerare

Ansök    Dec 14    Randstad AB    Orderplanerare
Arbetsbeskrivning För vår kunds räkning söker vi en Produktionsplanerare med start omgående. Har du relevant utbildning eller erfarenhet? Tveka inte att söka denna tjänst som är ett konsultuppdrag hos en av Randstads största kunder. Ansvarsområden Du kommer b.la Planera och bereda inkommande order för produktionsenhetens produkter. Ansvara för detaljplanering av produktion samt att planering sker enligt produkt klassificering, ABC. Leveranstidsätta kund... Visa mer
Arbetsbeskrivning
För vår kunds räkning söker vi en Produktionsplanerare med start omgående.
Har du relevant utbildning eller erfarenhet? Tveka inte att söka denna tjänst som är ett konsultuppdrag hos en av Randstads största kunder.

Ansvarsområden
Du kommer b.la


Planera och bereda inkommande order för produktionsenhetens produkter.
Ansvara för detaljplanering av produktion samt att planering sker enligt produkt klassificering, ABC.
Leveranstidsätta kundorder mot befintliga produktionskapacitetsramar och registrera tillverkningsorder.
Befogenhet att ändra i uttagna tillverkningshandlingar som berör ansvarsområdet.
Övervaka att tillverkningsorder påbörjas och avslutas i rätt tid genom daglig styrning.
Daglig uppföljning av leveransstörningar gemensamt med lokala ledningsgruppen.
Rapportera till säljs enheterna de eventuella avvikelser och störningar som skett i produktion samt beordra om planering av order enligt klassificering och prioritering.
Ansvarig för att beställning av material sker enligt uppsatta rutiner.
Uppdatera ledningssystemet och arbeta med att S.O.P. finns tillgängliga inom planeringens ansvarsområden.
Ansvara för framtagning av nyckeltal för planering och logistik till Lokal Ledningsgrupp.  


Arbetstider
Heltid dagtid mån-fre. God chans till övertag hos kund.

Kvalifikationer
Du har god datorvana och är väl bekant med Office-paketet.
En relevant utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet av liknande roller inom produktionsplanering, logistik och produktionsflöden där du hanterat ordrar, ledtider, transporter och lagersaldon.
Flytande svenska och engelska i både tal och skrift

Din profil:

Du har en positiv attityd och har lätt att arbeta såväl självständigt som i team.
Du har högt eget driv, noggrannhet och målfokus.
Du är strukturerad, välplanerad och långsiktig i ditt arbete, vidare är du
lyhörd, lösningsorienterad och handlingskraftig. Du är även duktig på att skapa och bibehålla arbetsrelationer och trivs bra med högt arbetstempo.

Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag som är 2021-12-31.

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Inventory planner till Västerås

Ansök    Jan 10    Libera i Sverige AB    Orderplanerare
Uppdraget Ansvarig för tillgång på råvaror och färdiga varor. Följ upp lagerparametrar, KPIer och säkerställ adekvat påfyllning av lager genom inköpsorder. Avropa inköpsorder, följa upp bekräftelser och liknande operativa uppgifter. Designa, driva och kommunicera leveransplaner med våra leverantörer. Detta är ett konsultuppdrag genom Libera. Vem du är Resultatorienterad och driven, kan tydligt kommunicera behovet till våra leverantörer. Arbetsl... Visa mer
UppdragetAnsvarig för tillgång på råvaror och färdiga varor. Följ upp lagerparametrar, KPIer och säkerställ adekvat påfyllning av lager genom inköpsorder. Avropa inköpsorder, följa upp bekräftelser och liknande operativa uppgifter.

Designa, driva och kommunicera leveransplaner med våra leverantörer.Detta är ett konsultuppdrag genom Libera.Vem du är

Resultatorienterad och driven, kan tydligt kommunicera behovet till våra leverantörer.

Arbetslivserfarenhet från materialplanering, inköp eller motsvarande.

Examen inom ekonomi, logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

God samarbetsförmåga, lösningsfokuserat förhållningssätt och god kommunikationsförmåga i tal och skrift, både svenska och engelska.

Kunskap i SAP är meriterande. Visa mindre

teknisk kalkylator med elbakgrund

Ansök    Sep 3    Randstad AB    Orderplanerare
Arbetsbeskrivning Vill du ingå i ett team med riktig god och trevlig stämning? Är du nyfiken och engagerad och gillar att ta egna initiativ? Tycker du dessutom om att ta fram kalkyler och offerter, att samordna och koordinera? I så fall har vi jobbet för dig! Koteko Installation söker en teknisk kalkylator med bakgrund inom elinstallation. Koteko Installation erbjuder dig mycket goda utvecklingsmöjligheter, trygga anställningsvillkor och en bra arbetsplats... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du ingå i ett team med riktig god och trevlig stämning? Är du nyfiken och engagerad och gillar att ta egna initiativ? Tycker du dessutom om att ta fram kalkyler och offerter, att samordna och koordinera? I så fall har vi jobbet för dig! Koteko Installation söker en teknisk kalkylator med bakgrund inom elinstallation. Koteko Installation erbjuder dig mycket goda utvecklingsmöjligheter, trygga anställningsvillkor och en bra arbetsplats med god gemenskap.

Ansvarsområden
Din roll som kalkylator på Koteko installation innebär att ha hand om den administrativa delen av affärerna, som t ex att ansvara för kalkylering, offerter och delar av säljprocessen. Du jobbar självständigt men behöver ha nära kontakt med säljarna, där ni tillsammans arbetar inom el och automation hos kunder inom tillverkningsindustrin. 

Förekommande arbetsuppgifter är:
      Ta fram kalkyler och offerter samt bereda underlag
      Inköp och beställning av material
      Viss upphandling
      Kontakt med leverantörer 
Arbetstider
Placering: Västerås. 
Arbetstider: 8-17, flextid
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer
För att lyckas som koordinator på Koteko installation behöver du: 
      Teknisk bakgrund inom elinstallation
      Mycket goda kunskaper i Excel och Officepaketet
      Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
      Vara kreativ och kunna ta fram eltekniska lösningar


Det är meriterande om du har: 
   Elteknisk utbildning
   Tidigare erfarenhet av arbete som ex. vis. elektriker, projektledare, innesäljare av elprodukter.
   Erfarenhet från att jobba med olika leveransvillkor, t ex NLM, AB, ABT

 
För den här tjänsten söker vi dig som är initiativtagande, lösningsorienterad och noggrann. Du är en trygg person som trivs med variation. Du har en hög stresstålighet och är van med ett högt arbetstempo. Du är van att jobba självständigt, men fungerar bra i grupp.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-13, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.
För information: I denna rekrytering samarbetar Koteko Installation med Randstad där rekryteringskonsult Malin Pettersson, [email protected] ansvarar för rekryteringsprocessen och gärna svarar på dina frågor.

Om företaget
Koteko Installation AB utför el-installationer samt service & felsökning med huvudfokus mot industrin. I egen verkstad tillverkas allt från apparatskåp och pulpetrar till kraftfördelningar och ställverk. Koteko Installation kan även leverera specialanpassade containers eller elrum. Koteko Installation erbjuder även drift & underhållskoncept till kunder som verkar inom den industriella sektorn. Företaget grundades 2016 och ingår i KOTEKO-gruppen. 
Koteko Installation AB’s erfarenhet och bredd inom el och automation tillsammans med ett brinnande engagemang är nyckeln till nöjda och återkommande kunder. 

https://www.koteko.se/ Visa mindre

Produktionsplanerare till Hallstahammar

Ansök    Maj 28    Randstad AB    Orderplanerare
Arbetsbeskrivning I din roll som produktionsplanerare erbjuds du ett fritt och varierande arbete med flera tvärfunktionella kontaktytor. Du kommer dagligen att ha kontakt med både produktion, logistikansvarig och leverantörer. På sikt kommer det finnas utvecklingsmöjligheter inom olika delar kopplat till dina arbetsuppgifter. Uppdraget är en långsiktig konsultlösning. Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos kund. Du har samma för... Visa mer
Arbetsbeskrivning
I din roll som produktionsplanerare erbjuds du ett fritt och varierande arbete med flera tvärfunktionella kontaktytor. Du kommer dagligen att ha kontakt med både produktion, logistikansvarig och leverantörer. På sikt kommer det finnas utvecklingsmöjligheter inom olika delar kopplat till dina arbetsuppgifter. Uppdraget är en långsiktig konsultlösning. Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos kund. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort


Vår kund är en av Sveriges ledande leverantörer av kompletta stomsystem i betong och betongelement. Bolaget tillverkar och levererar stomsystem och betongelement till för olika typer av byggnadsprojekt. Fabriken har ett 50-tal anställda där de är ett glatt gäng kollegor med god sammanhållning. Du sitter i ett öppet kontorslandskap vägg i vägg med produktionen.  


Ansök redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Ansvarsområden
I rollen som produktionsplanerare kommer du att få möjlighet till eget ansvar och ägandeskap i olika frågor. Du kommer bland annat att arbeta med:
daglig produktionsplanering i olika affärssystem
kapacitetsplanering
hantera intern kommunikation med t ex huvudplanerare/projektledare om tidplaner och underlag
hantera extern kommunikation med t ex konstruktörer/projektörer/leverantörer
logistikplanering
hantera avrop.


Arbetstider
Heltid, dagtid måndag-fredag. 

Kvalifikationer
Som produktionsplanerare har du en god förståelse för en produktion och har med fördel arbetat i en industrinära tjänst tidigare. Vidare ser vi att du tillhandahåller följande kvalifikationer:
mycket goda kunskaper inom Excel, pivottabeller
ritningsförståelse
administrativ erfarenhet 
mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
körkort B samt tillgång till bil
en avslutade utbildning på minst gymnasienivå med fördel inriktad mot logistik och produktion.

Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter inom prefabindustri samt även har kunskaper inom M-files och affärssystem inom logistik eller transportplanering. Lika så är det meriterande om du har erfarenhet från byggsektorn och en god förståelse för branschen eller kunskaper/utbildning inom betong.

personliga egenskaper.
För att du ska trivas i rollen har du en mycket god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du drivs av att tempot är omväxlande och har ett lugnt, flexibelt och problemlösande förhållningssätt i ditt arbete. Eftersom att rollen innebär flera olika kontaktytor, både internt och externt, så är du duktig på att kommunicera på ett tydligt och bra sätt. Du är öppen och positiv till att förbättra och utveckla uppgifter och metoder. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Erfarenhet
Minst 1 års arbetslivserfarenhet inom området, alternativt en eftergymnasial utbildning

Ansökan
2021-06-30 urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För information: Catarina Wieselgren, [email protected]

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Tjänstemän inom industrin

Ansök    Okt 5    Randstad AB    Orderplanerare
Arbetsbeskrivning Vi samarbetar med kunder både inom den offentliga- och den privata sektorn med fokus på industri och logistik.  Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar som hos en traditionell arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort.  Utöver det får du även en mängd karriärmöjligheter, möter olika fö... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi samarbetar med kunder både inom den offentliga- och den privata sektorn med fokus på industri och logistik. 
Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar som hos en traditionell arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. 

Utöver det får du även en mängd karriärmöjligheter, möter olika företagskulturer och får erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett spännande, välfyllt CV. Söker du en arbetsgivare som erbjuder spännande uppdrag och nya kontaktnät kommer du trivas hos oss.Ansvarsområden
Nu söker vi dig som har erfarenhet av att arbeta som projektadministratör, produktionsplanering, customer support eller inom liknade roll. Vi intresserad av att lära känna dig för att matcha till framtida uppdrag. Detta innebär att detta inte är en specifik tjänst utan en möjlighet till matchning av uppdrag som kan komma in framöver. 

För att trivas som konsult i dessa roller ser vi att du är en framåt person som har lätt för att sätta dig in i nya uppgifter och situationer. Du är van att ha dialog med kunder och kollegor, planera ditt eget arbete samt arbetar strukturerat och noggrant.

Kvalifikationer
Vi söker vi dig som är kommunikativ och har en god förmåga att samarbeta med din omgivning. Dessa roller innebär ofta stort ägandeskap av processer vilket kräver hög självständighet. Du är strukturerad, har analytisk förmåga samt gillar att sätta dig in nya uppgifter och system. 


Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom relevant område.
Högskoleutbildning
Goda kunskaper i MS Office
Erfarenhet av att jobba i affärssystem såsom SAP samt i Salesforce
Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.


Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-10-24, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: 
Ebba Jonasson, [email protected]

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Produktionsplanerare

Ansök    Apr 13    Randstad AB    Orderplanerare
Arbetsbeskrivning För kunds räkning söker vi omgående en Operativ produktionsplanerare. Som Operativ planerare ingår du i en av våra nyckelfunktioner som ansvarar för att upprätta, förmedla och löpande följa produktionsplanen hos vår kund. Ansvarsområden Du kommer att övervaka flödet hela vägen från inleverans av råvara, via produktion till utleverans till kund. Du har ett nära samarbete internt med berörda avdelningar och externt på daglig basis. Du uppr... Visa mer
Arbetsbeskrivning
För kunds räkning söker vi omgående en Operativ produktionsplanerare.
Som Operativ planerare ingår du i en av våra nyckelfunktioner som ansvarar för att upprätta, förmedla och löpande följa produktionsplanen hos vår kund.

Ansvarsområden
Du kommer att övervaka flödet hela vägen från inleverans av råvara, via produktion till utleverans till kund. Du har ett nära samarbete internt med berörda avdelningar och externt på daglig basis. Du upprättar och förmedlar produktionsplaner på kort sikt, förmedlar råvaruplaner samt vid behov anskaffar råvara samt förpackningsmaterial. 

Löpande under dagen följer du orderingången och uppdaterar produktionsplanen utefter behov. En viktig del är att supportera produktionen med allehanda frågor kring t.ex. råvara, försäljning och SAP. 
 

Arbetstider
Mån-Fre  09.00-17.30, var 4:e vecka helg

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för och vill ha kontroll på processer, prognos, försäljning samt produktions- och materialflöden. Du trivs att jobba inom färskvarubranschen där snabba flöden, korta ledtider och deadlines är en del av vardagen.  

Krav:


Relevant utbildning
God datavana med goda kunskaper i Office paketet och speciellt MS Excel.
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:


Erfarenhet att jobba i affärssystem såsom SAP samt i färskvarubranschen. 
Erfarenhet av produktionsstyrning och planering är ett plus. Som person har du hög integritet och skinn på näsan, du är drivande och har lätt för att samarbeta. Du är lösningsorienterad, självgående och flexibel. Det är även viktigt att du är strukturerad och håller ordning trots en ibland fartfylld arbetsmiljö, där beslut och prioriteringar är en del av vardagen. Du tycker det är kul att jobba framför en dator och har ett systemintresse. Du förstår snabbt flöden och har en förståelse för affärssystem och artikelstruktur.Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är 2021-04-30. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Produktionsplanerare

Ansök    Maj 5    Randstad AB    Orderplanerare
Arbetsbeskrivning För kunds räkning söker vi omgående en Operativ produktionsplanerare. Som Operativ planerare ingår du i en av våra nyckelfunktioner som ansvarar för att upprätta, förmedla och löpande följa produktionsplanen hos vår kund. Ansvarsområden Du kommer att övervaka flödet hela vägen från inleverans av råvara, via produktion till utleverans till kund. Du har ett nära samarbete internt med berörda avdelningar och externt på daglig basis. Du uppr... Visa mer
Arbetsbeskrivning
För kunds räkning söker vi omgående en Operativ produktionsplanerare.
Som Operativ planerare ingår du i en av våra nyckelfunktioner som ansvarar för att upprätta, förmedla och löpande följa produktionsplanen hos vår kund.

Ansvarsområden
Du kommer att övervaka flödet hela vägen från inleverans av råvara, via produktion till utleverans till kund. Du har ett nära samarbete internt med berörda avdelningar och externt på daglig basis. Du upprättar och förmedlar produktionsplaner på kort sikt, förmedlar råvaruplaner samt vid behov anskaffar råvara samt förpackningsmaterial. 

Löpande under dagen följer du orderingången och uppdaterar produktionsplanen utefter behov. En viktig del är att supportera produktionen med allehanda frågor kring t.ex. råvara, försäljning och SAP. 
 

Arbetstider
Mån-Fre  09.00-17.30, var 4:e vecka helg

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för och vill ha kontroll på processer, prognos, försäljning samt produktions- och materialflöden. Du trivs att jobba inom färskvarubranschen där snabba flöden, korta ledtider och deadlines är en del av vardagen.  

Krav:


Relevant utbildning
God datavana med goda kunskaper i Office paketet och speciellt MS Excel.
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:


Erfarenhet att jobba i affärssystem såsom SAP samt i färskvarubranschen. 
Erfarenhet av produktionsstyrning och planering är ett plus. Som person har du hög integritet och skinn på näsan, du är drivande och har lätt för att samarbeta. Du är lösningsorienterad, självgående och flexibel. Det är även viktigt att du är strukturerad och håller ordning trots en ibland fartfylld arbetsmiljö, där beslut och prioriteringar är en del av vardagen. Du tycker det är kul att jobba framför en dator och har ett systemintresse. Du förstår snabbt flöden och har en förståelse för affärssystem och artikelstruktur.Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är 2021-04-30. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Produktionsplanerare till Hallstahammar

Ansök    Maj 28    Randstad AB    Orderplanerare
Arbetsbeskrivning I din roll som produktionsplanerare erbjuds du ett fritt och varierande arbete med flera tvärfunktionella kontaktytor. Du kommer dagligen att ha kontakt med både produktion, logistikansvarig och leverantörer. På sikt kommer det finnas utvecklingsmöjligheter inom olika delar kopplat till dina arbetsuppgifter. Uppdraget är en långsiktig konsultlösning. Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos kund. Du har samma för... Visa mer
Arbetsbeskrivning
I din roll som produktionsplanerare erbjuds du ett fritt och varierande arbete med flera tvärfunktionella kontaktytor. Du kommer dagligen att ha kontakt med både produktion, logistikansvarig och leverantörer. På sikt kommer det finnas utvecklingsmöjligheter inom olika delar kopplat till dina arbetsuppgifter. Uppdraget är en långsiktig konsultlösning. Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos kund. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort


Vår kund är en av Sveriges ledande leverantörer av kompletta stomsystem i betong och betongelement. Bolaget tillverkar och levererar stomsystem och betongelement till för olika typer av byggnadsprojekt. Fabriken har ett 50-tal anställda där de är ett glatt gäng kollegor med god sammanhållning. Du sitter i ett öppet kontorslandskap vägg i vägg med produktionen.  


Ansök redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Ansvarsområden
I rollen som produktionsplanerare kommer du att få möjlighet till eget ansvar och ägandeskap i olika frågor. Du kommer bland annat att arbeta med:
daglig produktionsplanering i olika affärssystem
kapacitetsplanering
hantera intern kommunikation med t ex huvudplanerare/projektledare om tidplaner och underlag
hantera extern kommunikation med t ex konstruktörer/projektörer/leverantörer
logistikplanering
hantera avrop.

 

Arbetstider
 Heltid, dagtid måndag-fredag. 

Kvalifikationer
Som produktionsplanerare har du en god förståelse för en produktion och har med fördel arbetat i en industrinära tjänst tidigare. Vidare ser vi att du tillhandahåller följande kvalifikationer:
mycket goda kunskaper inom Excel, pivottabeller
ritningsförståelse
administrativ erfarenhet 
mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
körkort B samt tillgång till bil
en avslutade utbildning på minst gymnasienivå med fördel inriktad mot logistik och produktion.

Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter inom prefabindustri samt även har kunskaper inom M-files och affärssystem inom logistik eller transportplanering. Lika så är det meriterande om du har erfarenhet från byggsektorn och en god förståelse för branschen eller kunskaper/utbildning inom betong.

personliga egenskaper.
För att du ska trivas i rollen har du en mycket god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du drivs av att tempot är omväxlande och har ett lugnt, flexibelt och problemlösande förhållningssätt i ditt arbete. Eftersom att rollen innebär flera olika kontaktytor, både internt och externt, så är du duktig på att kommunicera på ett tydligt och bra sätt. Du är öppen och positiv till att förbättra och utveckla uppgifter och metoder. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

Erfarenhet
Minst 1 års arbetslivserfarenhet inom området, alternativt en eftergymnasial utbildning

Ansökan
 2021-06-30 urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För information: Catarina Wieselgren, [email protected] 

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Material Planner

Ansök    Feb 8    ABB AB    Orderplanerare
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences. T... Visa mer
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.
At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.
The ABB Process Control Platform team engineers and delivers automation solutions from device to monitoring and control, ensuring our customers get the most out of their investment. Our digitalization solutions help improve plant and enterprise productivity, while reducing maintenance and energy costs. Deep domain knowledge enables us to truly understand and address the challenges and opportunities of Process Automation.
As Material Planner you will work in the area of material planning and operational purchasing. We drive together continuous improvements with the ambition to increase quality and improve customer experience. When you feel it might be a job for you don´t hesitate to apply and join our team on this exciting journey.


Your responsibilities
Work with the entire order cycle from placing purchase orders, monitoring order acknowledgement, until the materials have been received and the invoices have been paid.
Ensure that deliveries take place on time and solve any problems that may arise.
Strive for an optimized inventory levels while keeping the service level high.
Daily contact with global suppliers and colleagues locally and internationally.
Manage and participate in improvement projects.
Live ABB’s core values of safety and integrity, which means taking responsibility for your own actions while caring for your colleagues and the business.Your background
Bachelor´s degree in Business Administration or related field, is preferred.
Minimum 5 years of experience from work with material planning/operational purchasing.
Good knowledge in the MS Office package.
SAP experience.
Fluent written and spoken Swedish and English.More about us
Union representatives: Sveriges Ingenjörer: Johan Starner, +4621-34 20 80; Ledarna: Leif Öhrberg, +4621-34 23 25; Unionen: Krista Andersson, +4621-34 02 85. All other questions can be directed to Talent Partner Therese Ideblad, + 46 725 53 80 40.
Apply today and help us change together the course of an entire industry. Please note that interviews will be held on an ongoing basis. Last day to apply is however March 7, 2021.
We look forward to receiving your application. If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com. Visa mindre

Demand Planner at ABB

Join ABB and work in a team that is dedicated to creating a future where innovative digital technologies allow greater access to cleaner energy. The Process Control Platform (PCP) organization is the value generating partner, creating digital control solutions for industries. This role is part of our Planning & Fulfillment (P&F) Center in Västerås. The P&F Center is managing the entire extended value chain from suppliers to the delivery, creating competiti... Visa mer
Join ABB and work in a team that is dedicated to creating a future where innovative digital technologies allow greater access to cleaner energy.
The Process Control Platform (PCP) organization is the value generating partner, creating digital control solutions for industries. This role is part of our Planning & Fulfillment (P&F) Center in Västerås. The P&F Center is managing the entire extended value chain from suppliers to the delivery, creating competitive advantage through improved customer satisfaction with optimized responsiveness, lead time, cost and on-time delivery.
In the role of Demand Planner you will have the key responsibility for creating the baseline for our perfomance, a balanced supply and demand. This mission is achieved by balancing and improving the  metrics customer on-time delivery, inventory, lead-time and forecast accuracy . Are you interested in planning and technology and have an understanding approach to customer needs, then this might be the right opening for you.

Your responsibilities
Create and maintain rolling 24 months unconstrained demand forecast for assigned products.
Hold superuser responsibility for the inventory optimimization tool Optimity.
Collaborate with Product Management and R&D team to coordinate new product launches, phase outs and platform changes.
Collaborate with other global P&F centers within the PCP organization.
Work for continous improvements together with our global contract manufacturer and suppliers for a streamlined supply chain.  
Review and implement initiatives to improve future forecast accuracy.
Be responsible for MRP masterdata in SAP and monitor finished goods inventories.
Live ABB’s core values of safety and integrity, which means taking responsibility for your own actions while caring for your colleagues and the business.


Your background
A University degree within Logistics or Supply Chain Management.
Experience and knowledge in Planning and Fullfillment.
Skilled in development of best practices in planning systems.
Driven and supportive team member with social skills and ability to build good relationships.
You have great communication and analytical skills.
Fluency in both Swedish and English is mandatory, written and spoken alike.


More about us
Bring your very own sense of pride and purpose as you help us drive forward the Fourth Industrial Revolution – creating a sustainable future for our planet, and your career. Join ABB and harness the power of our diverse global network, as you collaborate with and learn from our world-class teams. Above all, challenge yourself every day. Let’s write the future, together.
Recruiting Manager Nils-Erik Jonsson, +46 702 30 33 50, will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Rose-Mary Olofsson, +46 21 34 04 21, Unionen: Krista Andersson, +46 21 34 02 85, Ledarna: Leif Öhrberg, +46 21 34 23 25. All other questions can be directed to recruitment consultant Renée Lundgren, +46 727 30 00 72.
Does the above description sound like you? This role is varied, challenging and rewarding. Apply today and help us change the course of an entire industry. Last day to apply is March 1. Visa mindre

Vill du vara med och säkerställa varuleveranser?

Ansök    Feb 5    ICA AB    Orderplanerare
ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss. Transportavdelningen i Västerås omfattar ca 70 personer, fördelade på Taktis... Visa mer
ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

Transportavdelningen i Västerås omfattar ca 70 personer, fördelade på Taktisk transportplanering, Operativ transportplanering, Transportadministration och Trafikstyrning samt en testverksamhet för ett åkeri. Vi varuförsörjer en större del av ICAs butiker i Mälardalsområdet.

Det här är ditt blivande jobb

Som medarbetare på Transport Västerås arbetar du, tillsammans med övriga inom organisationen, med nedan frågor samt därtill kopplade arbetsuppgifter:

* Ansvara för dagliga planeringen och optimering av transporter som inkluderar distribution, mellantransporter, tomgodsflöden, hemfrakter och övriga transportflöden som ligger under ICA Transport Västerås ansvarsområde
* Kundservice mot butik, avtalsparter och andra avdelningar inom ICA
* Administrativa arbetsuppgifter
* Trafikstyrning
* Uppföljnings- och förbättringsarbeteDet här erbjuder vi

Vi erbjuder ett varierat och stimulerande arbete, som bidrar till såväl din personliga utveckling som din kompetens och erfarenhet inom logistik. Arbetet karakteriseras av ett högt tempo där man tillåts ta ett stort eget ansvar och där det finns erfarna och trevliga kollegor att lära sig mycket av.Vem är du?

För att vara framgångsrik i en roll som sommarvikarie hos oss tror vi att du är:

* Driven och lösningsfokuserad, med ett analytiskt förhållningssätt
* Bra på att ständigt prioritera
* Van och kunnig inom Excel samt har grundläggande kunskaper inom övriga Office-paketet
* Serviceinriktad och pedagogisk i tal och skrift, med en inlyssnande förmågaVi ser gärna att du har påbörjat, men ännu inte avslutat, studier inom transport, logistik, inköp eller teknik. Erfarenhet från liknande roller i arbetslivet är meriterande.Anställningsform

Sommarvikariat, heltid 100% under perioden jun-aug 2021

Dagtid/Kvällstid/Helger kan förekomma

Arbetet kan komma att delvis ske i digital form/hemifrån beroende på hur samhällssituationen utvecklas

Tillträde

2021-05-01 eller enligt tillgänglighet för upplärningKontaktuppgifter

Görel Wiberg, Chef Operativ Transport, ([email protected])

Michael Rosén, Chef Taktisk & Administrativ Transport ([email protected])

Sista dag för ansökan

Ansök så snart som möjligt då vi gör löpande urval, dock senast 2021-04-01

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Drogtestning förekommer i samband med vissa av våra rekryteringsprocesser. Visa mindre