Lediga jobb som Bibliotekarie i Västerås

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Västerås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Västerås som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie till Hammarby kvartersbibliotek

Ansök    Okt 13    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du en mångsidig bibliotekarie som älskar mötet med bibliotekets besökare? Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi söker just nu efter en ... Visa mer
Är du en mångsidig bibliotekarie som älskar mötet med bibliotekets besökare?

Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi söker just nu efter en ny kollega till ett av våra kvartersbibliotek i den lokala biblioteksverksamheten.

På Hammarby kvartersbibliotek kommer du att arbeta tillsammans med 3 kollegor men kommer så klart också att samarbeta med dina kollegor inom hela stadsbiblioteket. Fokusområden för kvartersbiblioteken är invånarinvolvering, lokalsamhället samt en inriktning gentemot barn och ungdomar.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: www.bibliotekivastmanland.se

ARBETSUPPGIFTER
Grunden till vårt arbete är att alltid skapa bästa möjliga möte för de människor vi möter. Du kommer att finnas ute i verksamheten för att stötta och hjälpa våra besökare med frågor, råd och informationssökning. Du arbetar läsfrämjande, språkstärkande och främjar den digitala tillgängligheten för att bidra till ett inkluderande samhälle. Du kommer att arbeta med att driva aktiviteter både självständigt och tillsammans med ditt Team. En del i uppdraget inkluderar att samverka med samarbetsparter både intern och externt.

För att vi ska kunna möta upp våra besökare på bästa sätt kan viss kvälls- och helgtjänstgöring ingå.

KVALIFIKATIONER
Du vill vara med där det händer och gillar att jobba i en rörlig miljö med olika samverkansparter samt våra många olika besökare varje dag. Du har en examen inom biblioteks och informationsvetenskap eller en bibliotekarieexamen samt erfarenhet av att arbeta på bibliotek och i Team sedan tidigare.

Det viktigaste är att du gillar människor, både att möta och ge service till våra besökare och att samarbeta med dina kollegor. Vi ser även att du sedan tidigare har erfarenhet av att driva och fullfölja uppgifter både självständigt och i samarbete med andra. Du kan göra dig förstådd på engelska och vi ser gärna att du har ytterligare språkkunskaper.

I den här rekryteringen kommer vi innan anställning att be dig om ett utdrag ur belastningsregistret.

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

I samband med intervju behöver du styrka ditt medborgarskap. Det kan du göra med pass alternativt personbevis tillsammans med ID-handling. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du uppvisa att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie till Västerås stadsbibliotek

Ansök    Maj 22    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du en engagerad bibliotekarie med förmåga att sätta användaren i fokus? Nu söker vi en bibliotekarie till Bäckby bibliotek! Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är ungefär 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegr... Visa mer
Är du en engagerad bibliotekarie med förmåga att sätta användaren i fokus? Nu söker vi en bibliotekarie till Bäckby bibliotek!

Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är ungefär 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Här blir du del av en spännande och dynamisk organisation som präglas av nytänkande och engagemang


ARBETSUPPGIFTER
På Bäckby stadsdelsbibliotek arbetar du tillsammans med fyra andra bibliotekarier men kommer så klart också att samarbeta med dina kollegor inom hela Västerås stadsbibliotek.

Grunden till vårt arbete är att alltid skapa bästa möjliga möte för de människor vi möter. Du kommer att finnas ute i verksamheten för att stötta och hjälpa våra besökare med frågor, råd och informationssökning. Du arbetar läsfrämjande, språkstärkande och utvecklar den digitala delaktigheten för att bidra till ett inkluderande samhälle. Du har ett genuint intresse för bibliotekets roll för det demokratiska samhällets utveckling. Du kommer även att arbeta med bibliotekets framtida medborgarkontor.

För att vi ska kunna möta upp våra besökare på bästa sätt ingår viss kvälls- och helgtjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Du har en master-/kandidatexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig.

Du har erfarenhet av att arbeta med medborgarkontor på bibliotek. Du har erfarenhet av att nätverka med olika kommunala aktörer.

Du gillar att möta och ge service till besökare och att samarbeta med kollegor. Du vill vara med där det händer och trivs med att jobba i en rörlig miljö med många olika besökare varje dag. Vi ser gärna att du har arbetat som bibliotekarie tidigare och är van att samverka med olika aktörer i samhället.

Du är bekväm med att arbeta läsfrämjande och du har koll på hur en använder dator och teknik i arbetet och gillar att lära ut och visa andra hur de kan göra. Du trivs både med att arbeta självständigt och att samarbeta med kollegor. Du tycker att det är viktigt att arbeta med digital delaktighet och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av det.

I denna rekrytering kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla tillsvidareanställda i Västerås stad har en krigsplacering. Det innebär att du som person kan behöva tjänstgöra när det är höjd beredskap.
Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie till Önsta-Gryta kvartersbibliotek i Västerås

Ansök    Okt 5    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du en engagerad bibliotekarie med förmåga att sätta användaren i fokus? Nu söker vi en bibliotekarie till Önsta-Gryta kvartersbibliotek! Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är ungefär 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås ... Visa mer
Är du en engagerad bibliotekarie med förmåga att sätta användaren i fokus? Nu söker vi en bibliotekarie till Önsta-Gryta kvartersbibliotek!

Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är ungefär 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Här blir du del av en spännande och dynamisk organisation som präglas av nytänkande och engagemang.


ARBETSUPPGIFTER
På Önsta-Gryta kvartersbibliotek arbetar du tillsammans med tre kollegor, men kommer så klart också att samarbeta med dina kollegor inom hela Västerås stadsbibliotek.

Grunden till vårt arbete är att alltid skapa bästa möjliga möte för de människor vi möter. Du kommer att finnas ute i verksamheten för att stötta och hjälpa våra besökare med frågor, råd och informationssökning. Du arbetar läsfrämjande, språkstärkande och utvecklar den digitala delaktigheten för att bidra till ett inkluderande samhälle. Du har ett genuint intresse för bibliotekets roll för det demokratiska samhällets utveckling.

För att vi ska kunna möta upp våra besökare på bästa sätt ingår viss kvälls- och helgtjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Du har en master-/kandidatexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig.
Du gillar att möta och ge service till besökare och att samarbeta med kollegor. Du vill vara med där det händer och trivs med att jobba i en rörlig miljö med olika besökare varje dag. Vi ser gärna att du har arbetat som bibliotekarie tidigare och är van att samverka med olika aktörer i samhället och intresserad av invånarinvolvering.

Du är bekväm med att arbeta läsfrämjande och du har koll på hur en använder dator och teknik i arbetet och gillar att lära ut och visa andra hur de kan göra. Du trivs både med att arbeta självständigt och att samarbeta med kollegor. Du tycker att det är roligt och viktigt att arbeta för målgruppen barn och unga och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av det.

I denna rekrytering kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

I samband med intervju behöver du styrka ditt medborgarskap. Det kan du göra med pass alternativt personbevis tillsammans med ID-handling. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du uppvisa att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarier till stadsdels- och kvartersbibliotek

Ansök    Maj 12    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du en mångsidig bibliotekarie som älskar mötet med bibliotekets besökare? Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Just nu är det mycket som ... Visa mer
Är du en mångsidig bibliotekarie som älskar mötet med bibliotekets besökare?

Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Just nu är det mycket som händer hos oss och vi söker flera nya medarbetare i olika roller som vill vara med på vår utvecklingsresa. Här blir du del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Tillsammans skapar vi framtidens bibliotek.

På stadsdels- och kvartersbiblioteken arbetar du tillsammans med 3-5 kollegor men kommer så klart också att samarbeta med dina kollegor inom hela stadsbiblioteket.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: www.bibliotekivastmanland.se

ARBETSUPPGIFTER
Grunden till vårt arbete är att alltid skapa bästa möjliga möte för de människor vi möter. Du kommer att finnas ute i verksamheten för att stötta och hjälpa våra besökare med frågor, råd och informationssökning. Du arbetar läsfrämjande, språkstärkande och främjar den digitala tillgängligheten för att bidra till ett inkluderande samhälle. Du har ett genuint intresse för bibliotekets roll för det demokratiska samhällets utveckling.

För att vi ska kunna möta upp våra besökare på bästa sätt kan viss kvälls- och helgtjänstgöring ingå.

KVALIFIKATIONER
Du vill vara med där det händer och gillar att jobba i en rörlig miljö med många olika besökare varje dag. Du har en utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, en bibliotekarieexamen eller någon annan eftergymnasial utbildning inom området.

Det viktigaste är att du gillar människor, både att möta och ge service till våra besökare och att samarbeta med dina kollegor. Du har koll på hur man använder dator och teknik i arbetet och gillar att lära ut och visa andra hur de kan göra. Det är ett plus om du kan göra dig förstådd på engelska och om du har ytterligare språkkunskaper.

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla tillsvidareanställda i Västerås stad har en krigsplacering. Det innebär att du som person kan behöva tjänstgöra när det är höjd beredskap.
Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie till Sjukhusbiblioteket i Västerås

Ansök    Nov 10    REGION VÄSTMANLAND    Bibliotekarie
Uppdraget för Sjukhusbiblioteket i Västerås är att fungera som ett stöd för hela Region Västmanlands hälso- och sjukvård samt till privata vårdcentraler med regionavtal. Vi finns på Västerås sjukhus och representerar kunskap, kontinuitet och förtroende. Om arbetsplatsen Sedan januari 2020 ingår Sjukhusbiblioteket i CIFU – Centrum för innovation, forskning och utbildning som i organisationen ligger inom Regionkontoret. Sjukhusbiblioteket är under stark u... Visa mer
Uppdraget för Sjukhusbiblioteket i Västerås är att fungera som ett stöd för hela Region Västmanlands hälso- och sjukvård samt till privata vårdcentraler med regionavtal. Vi finns på Västerås sjukhus och representerar kunskap, kontinuitet och förtroende.


Om arbetsplatsen

Sedan januari 2020 ingår Sjukhusbiblioteket i CIFU – Centrum för innovation, forskning och utbildning som i organisationen ligger inom Regionkontoret. Sjukhusbiblioteket är under stark utveckling och arbetar för samverkan med övriga hälso- och sjukvården i Västmanland.

Sjukhusbiblioteket i Västerås är ett kombinerat bibliotek med en medicinsk och en allmän del med tyngdpunkt på den medicinska delen. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och närstående. Vi leder och driver biblioteksanknuten utveckling framåt inom digitalisering/IT, utbildning och omvärldsbevakning. Vi säkerställer tillgång till bästa möjliga kunskap och evidens. Biblioteket bemannas av sex medarbetare. Vi i arbetsgruppen är nyfikna och orädda att pröva nya arbetssätt, vi har hög ambition att prestera och stor förmåga till problemlösning.


Arbetsuppgifter

Tyngdpunkten i uppdraget ligger i att stödja anställda inom Region Västmanland, samt privata vårdcentraler med regionavtal, vid behov av litteratur- och informationsservice i det dagliga arbetet, vid planering, studier och forskning. Det tillgodoses via facklitteratur, elektroniska tidskrifter, medicinska databaser och andra informationskällor.

I tjänsten ingår utbildning och handledning i informationssökning och referenshantering, enskilt och i grupp, i samband med studier, fortbildning och forskning, och att utföra sökuppdrag. I tjänsten ingår också pass i informationsdisken samt andra på ett sjukhusbibliotek förekommande arbetsuppgifter. Erfarenhet av eller intresse för arbete som klinisk bibliotekarie är meriterande.


Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning; bibliotekarie- eller magisterexamen i biblioteksoch informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av biblioteksarbete på medicinskt bibliotek. God datorvana är nödvändigt då mycket av arbetet sker digitalt. Utöver svensk litteratur så förekommer det mycket litteratur på engelska varför du måste ha goda kunskaper i de båda språken. Du bör även ha en god språklig analytisk förmåga, för att kunna bedöma relevansen i olika texter i förhållande till olika frågeställningar.

I ditt arbetssätt är du trygg och du har lätt för att skapa kontakter. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra, och du tar ansvar för dina uppgifter. Som person är du utåtriktad och mån om att ge våra användare ett gott bemötande och en god service. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde är 1 april 2023.Välkommen med din ansökan senast 27 november 2022

 


Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Visa mindre

Bibliotekarie till Västerås stadsbibliotek

Ansök    Nov 16    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du en engagerad bibliotekarie med förmåga att sätta användaren i fokus? Nu söker vi en bibliotekarie till Bäckby bibliotek! Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är ungefär 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegr... Visa mer
Är du en engagerad bibliotekarie med förmåga att sätta användaren i fokus? Nu söker vi en bibliotekarie till Bäckby bibliotek!

Västerås stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är ungefär 80 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Här blir du del av en spännande och dynamisk organisation som präglas av nytänkande och engagemang


ARBETSUPPGIFTER
På Bäckby stadsdelsbibliotek arbetar du tillsammans med tre andra bibliotekarier men kommer så klart också att samarbeta med dina kollegor inom hela Västerås stadsbibliotek.

Grunden till vårt arbete är att alltid skapa bästa möjliga möte för de människor vi möter. Du kommer att finnas ute i verksamheten för att stötta och hjälpa våra besökare med frågor, råd och informationssökning. Du arbetar läsfrämjande, språkstärkande och utvecklar den digitala delaktigheten för att bidra till ett inkluderande samhälle. Du har ett genuint intresse för bibliotekets roll för det demokratiska samhällets utveckling.

För att vi ska kunna möta upp våra besökare på bästa sätt ingår viss kvälls- och helgtjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Du har en master-/kandidatexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig.
Du gillar att möta och ge service till besökare och att samarbeta med kollegor. Du vill vara med där det händer och trivs med att jobba i en rörlig miljö med många olika besökare varje dag. Vi ser gärna att du har arbetat som bibliotekarie tidigare och är van att samverka med olika aktörer i samhället.

Du är bekväm med att arbeta läsfrämjande och du har koll på hur en använder dator och teknik i arbetet och gillar att lära ut och visa andra hur de kan göra. Du trivs både med att arbeta självständigt och att samarbeta med kollegor. Du tycker att det är viktigt att arbeta med digital delaktighet och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av det.

I denna rekrytering kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla tillsvidareanställda i Västerås stad har en krigsplacering. Det innebär att du som person kan behöva tjänstgöra när det är höjd beredskap.
Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie till Västerås Stadsbibliotek

Ansök    Maj 3    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du bibliotekarie med stort barnfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar magiska ögonblick? Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi lever Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Just nu är det mycket som händer inom Västerås Stadsbibliotek och vi söker flera nya medarbetare i olika roller som vill vara med på vår utvecklingsresa. Här blir du del av en spännande och dynamisk organisati... Visa mer
Är du bibliotekarie med stort barnfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar magiska ögonblick? Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi lever Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Just nu är det mycket som händer inom Västerås Stadsbibliotek och vi söker flera nya medarbetare i olika roller som vill vara med på vår utvecklingsresa. Här blir du del av en spännande och dynamisk organisation som präglas av nytänkande och engagemang. Tillsammans skapar vi framtidens bibliotek.

Västerås stadsbibliotek har i dagsläget ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är ca 80 medarbetare och jobbar tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi ingår sedan ett par år i Bibliotek i Västmanland, en regional samverkan med gemensamt datasystem, webb och mängder av spännande samarbetsmöjligheter. Västerås stad är anslutet som Finskt förvaltningsområde.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: www.bibliotekivastmanland.se

ARBETSUPPGIFTER
Du ingår i arbetslaget för barns läsning och språkutveckling, arbetslaget består av fem bibliotekarier som ansvarar för barn- och ungdomsavdelningen. Fokus för avdelningen är aktiviteter för de yngre barnen och deras vuxna i form av BVC-grupper, baby-häng, aktiviteter riktat mot förskolan såsom läsinspiratörsträffar, minibibbla, och biblioteksskolor.

Lovaktiviteter och andra läsfrämjande aktiviteter ingår också, samt tjänstgöring i informationsdisken på avdelningen. Under hösten 2022 kommer barnavdelningen att byggas om för att skapa en ny spännande miljö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek och har ett stort intresse för bemötandefrågor. Du har goda kunskaper i svenska, är kommunikativ och van att formulera dig i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Har du dessutom pedagogiska erfarenheter eller har arbetat med barnverksamhet inom bibliotek är det ett plus.

Du är har ett stort intresse av barn, ungdom- och samhällsfrågor och har ett serviceinriktat arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd inför möten med andra människor och känner vikten av att hjälpa andra människor. Du är handlingskraftig, självgående och tar gärna egna initiativ för att utveckla arbetet och har inga svårigheter att tala inför grupper. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla tillsvidareanställda i Västerås stad har en krigsplacering. Det innebär att du som person kan behöva tjänstgöra när det är höjd beredskap.
Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie till huvudbiblioteket

Ansök    Mar 16    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar magiska ögonblick? Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi strävar efter att leva upp till Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi skapar tillsammans framtidens bibliotek och här blir du del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Västerås stadsbibliotek har i dags... Visa mer
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar magiska ögonblick? Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi strävar efter att leva upp till Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi skapar tillsammans framtidens bibliotek och här blir du del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang.
Västerås stadsbibliotek har i dagsläget ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, ett kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är drygt 70 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi ingår sedan ett par år i Bibliotek i Västmanland, en regional samverkan med gemensamt datasystem, webb och mängder av spännande samarbetsmöjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: www.bibliotekivastmanland.se

ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie med fokus på läsfrämjande för vuxna ingår du i arbetslaget Litteratur och läsning & Prioriterade grupper. Tillsammans bemannar arbetslaget informationsdiskarna på avdelningen för skönlitteratur och musik. Arbetslaget ansvarar för huvudbibliotekets verksamhet för vuxna i syfte att främja litteraturens ställning, läsning på olika sätt och språk samt människors tillgång till litteratur.

I din tjänst driver och utvecklar du, tillsammans med kollegorna, Västerås stadsbiblioteks arbete med läsfrämjande för vuxna på huvudbiblioteket. Du samverkar också med våra stadsdels- och kvartersbibliotek. Du initierar samarbeten och deltar i relevanta nätverk, både lokalt och nationellt allt för att skapa möjligheter till läsfrämjande insatser. Bokholkar och arbetsplatsbibliotek är exempel på samarbeten med andra aktörer som är under utveckling. Västerås litteraturfestival är en av aktiviteterna du ansvarar för och du kommer dessutom att få stor möjlighet att hitta nya sätt att nå bibliotekets prioriterade målgrupper, även digitalt.

I tjänsten ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Du har erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek och har ett stort intresse för bemötandefrågor. Du är kommunikativ och van att formulera dig i tal och skrift samt har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har ytterligare språkkunskaper. Har du dessutom pedagogiska erfarenheter är det ett plus.

Du är trygg i din roll som bibliotekarie och har lätt för att samarbeta, både internt och externt. Du har bemötandet i fokus och känner vikten av att hjälpa andra människor. Du är handlingskraftig, självgående och tar gärna egna initiativ för att utveckla arbetet och har inga svårigheter att tala inför grupper. Du är flexibel, ser möjligheter i förändringar och bidrar med en helhetssyn på läsfrämjande inom organisationen.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarier till Västerås Stadsbibliotek

Ansök    Maj 2    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar magiska ögonblick för våra prioriterade målgrupper? Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Just nu är det mycket som händer hos oss på Västerås stadsbibliotek och vi söker flera nya medarbetare i olika roller som vill vara med på vår utvecklingsresa. Här bli... Visa mer
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar magiska ögonblick för våra prioriterade målgrupper? Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi arbetar enligt Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Just nu är det mycket som händer hos oss på Västerås stadsbibliotek och vi söker flera nya medarbetare i olika roller som vill vara med på vår utvecklingsresa. Här blir du del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Tillsammans skapar vi framtidens bibliotek.

Västerås stadsbibliotek har i dagsläget ett huvudbibliotek, fyra stadsdelsbibliotek, två kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är cirka 80 medarbetare och jobbar tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi ingår sedan ett par år i Bibliotek i Västmanland, en regional samverkan med gemensamt biblioteksdatasystem, webb och mängder av spännande samarbetsmöjligheter. Västerås stad är anslutet som Finskt förvaltningsområde.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: www.bibliotekivastmanland.se

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två bibliotekarier med fokus på våra prioriterade målgrupper som tar del av tjänsten Boken Kommer, både med pappersböcker och talböcker. Prioriterade grupper heter det team ni kommer att tillhöra och tillsammans med arbetslaget Litteratur och läsning bemannar ni informationsdiskarna på avdelningen för skönlitteratur och musik. Arbetslagen ansvarar för huvudbibliotekets verksamhet för vuxna i syfte att främja litteraturens ställning, läsning på olika sätt och språk samt människors tillgång till litteratur.

Inom Boken Kommer drivs och utvecklas det viktiga arbetet med att tillgodogöra litteratur till äldre eller andra personer med behov av tjänsterna, samt samordnar även bibliotekets arbete med tillgänglighetsfrågor. Arbetet innebär en personlig kontakt och en god känsla för att hitta rätt bok till rätt person. Därför är det en förutsättning att ha god litteraturkännedom. Vi har ett relativt stort antal personer som får Boken Kommer-tjänst, vilken levereras vid 9 tillfällen per år samt ett hundratal som får talböcker hemskickade eller Talboken-kommer-tjänst direkt till spelare. Tjänsten marknadsförs via informationsträffar på äldreboenden, via föreningar etc samt i samverkan med Kultursekreterare.

I tjänsten ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Du har erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek och har ett stort intresse för bemötandefrågor. Du är kommunikativ och van att formulera dig i tal och skrift samt har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har ytterligare språkkunskaper. Har du dessutom pedagogiska erfarenheter är det ett plus.

Du är trygg i din roll som bibliotekarie och har lätt för att samarbeta, både internt och externt. Du har bemötandet i fokus och känner vikten av att hjälpa andra människor. Du är handlingskraftig, självgående och tar gärna egna initiativ för att utveckla arbetet och har inga svårigheter att tala inför grupper. Du är flexibel, ser möjligheter i förändringar och bidrar till att hela biblioteket blir mer tillgängligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla tillsvidareanställda i Västerås stad har en krigsplacering. Det innebär att du som person kan behöva tjänstgöra när det är höjd beredskap.
Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning mot forskningsstöd och öppen vetenskap

Ansök    Mar 15    MÄLARDALENS UNIVERSITET    Bibliotekarie
Mälardalens universitet (MDU) växer och utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa. Med MDU:s vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, kan du göra skillnad.Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan me... Visa mer
Mälardalens universitet (MDU) växer och utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa. Med MDU:s vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, kan du göra skillnad.Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan med andra - kollegor, studenter, näringsliv och offentlig sektor såväl nationellt som internationellt. Hos oss läser närmare 20 000 studenter kurser och program inom design- och kommunikation, ekonomi, hälsa, teknik och skola samt kammarmusik och opera. Vår forskning bedrivs inom alla utbildningsområden och är internationellt framstående inom framtidens energi och inbyggda system. MDU finns i den expansiva tillväxtregionen Mälardalen med campus i Eskilstuna och Västerås.

Universitetsbiblioteket är en central och attraktiv mötesplats på våra campus i Eskilstuna och i Västerås. De digitala informationstjänster som erbjuds vid universitetsbiblioteket är omfattande. Biblioteket bedriver bland annat utbildning för att öka våra studenters medie- och informationskompetens. Stöd ges till MDU:s forskare i publiceringsfrågor, öppen tillgång och hantering av forskningsdata.

Inom universitetsbiblioteket arbetar 24 medarbetare i två enheter med var sin enhetschef; enheten för medier och vetenskaplig publicering samt enheten för lärande och informationstjänst. Universitetsbiblioteket leds av bibliotekschefen och är en del av gemensamma verksamhetsstödet på MDU.

Anställningsinformation
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2022-04-05
Stationeringsort: Eskilstuna eller Västerås 
Akademi/enhet/sektion: Universitetsbiblioteket

Arbetsuppgifter
I och med att vi blivit universitet behöver vi utöka vårt forskarstöd. Vi söker därför dig som vill vara med och förstärka och vidareutveckla bibliotekets stöd i publiceringsfrågor och öppen vetenskap.

Arbetet består av att tillsammans med dina kollegor stödja och vidareutveckla stödet till universitetets forskare i frågor som handlar om öppen vetenskap, publicering och forskningsdata. I arbetet ingår att ge support och handledning samt hålla i workshops och presentationer kring dessa frågor. Du kommer även att arbeta med granskning och löpande kvalitetskontroll av metadata i publiceringssystemet Diva. Även andra inom biblioteket förekommande arbetsuppgifter kommer att ingå.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av arbete vid forskningsbibliotek. Vi förutsätter att du har goda språkkunskaper och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du behöver självständigt kunna ta dig an och utföra komplexa arbetsuppgifter samt ha god förmåga att kommunicera och arbeta i grupp. Särskilt värdesätter vi erfarenheter av att arbeta utvecklingsorienterat.

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat specifikt med forskningsstöd och vetenskaplig kommunikation. Vi ser gärna att den erfarenheten är inom forskningdata eller att du har arbetat med bibliometri och/eller statistik. Det är en fördel om arbetet inkluderat utåtriktade aktiviteter, en handledande eller stödjande roll eller till exempel att leda seminarier.

Ansökan
Gör din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Bibliotekarie till Sjukhusbiblioteket Västmanlands sjukhus

Ansök    Jan 11    REGION VÄSTMANLAND    Bibliotekarie
Trivs du i en serviceinriktad roll där du har möjlighet stödja våra medarbetare i inhämtning av kunskap och information samt bidra till att ge stimulans och avkoppling för patienter? Då är det kanske dig vi söker. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. Arbetsuppgifter Tyngdpunkten i uppdraget ligger i att stödja anställda inom Region Västmanland samt privata vårdcentraler med regionavt... Visa mer
Trivs du i en serviceinriktad roll där du har möjlighet stödja våra medarbetare i inhämtning av kunskap och information samt bidra till att ge stimulans och avkoppling för patienter? Då är det kanske dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Tyngdpunkten i uppdraget ligger i att stödja anställda inom Region Västmanland samt privata vårdcentraler med regionavtal, när behov uppstår av litteratur- och informationsservice i det dagliga arbetet, vid planering, studier och forskning. Det tillgodoses via facklitteratur, elektroniska tidskrifter, medicinska databaser och andra informationskällor.

I tjänsten ingår utbildning och handledning i informationssökning och referenshantering, enskilt och i grupp samt tjänstgöring i informationsdisken.

Erfarenhet av eller intresse för biblioterapi är meriterande.

Om arbetsplatsen

Uppdraget för Sjukhusbiblioteket i Västerås är att fungera som ett stöd för hela Region Västmanlands hälso- och sjukvård samt till privata vårdcentraler med regionavtal. Vi finns på Västerås sjukhus och representerar kunskap, kontinuitet och förtroende. Sedan januari 2020 ingår Sjukhusbiblioteket i CIFU – Centrum för innovation, forskning och utbildning som rent organisatoriskt tillhör Regionkontoret. Sjukhusbiblioteket är under stark utveckling och arbetar för samverkan med övriga hälso- och sjukvården i Västmanland.

Sjukhusbiblioteket i Västerås är ett kombinerat bibliotek med en medicinsk och en allmän del med tyngdpunkt på den medicinska delen. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och närstående. Vi leder och driver biblioteksanknuten utveckling framåt inom digitalisering/IT, utbildning och omvärldsbevakning. Vi säkerställer tillgång till bästa möjliga kunskap och evidens. Biblioteket bemannas av sex medarbetare. Vi i arbetsgruppen är nyfikna och orädda och provar gärna nya arbetssätt, vi har en hög ambition att prestera väl och en stor förmåga till problemlösning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bibliotekarie- eller magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av biblioteksarbete. Då mycket av arbetet sker digitalt så är en god datavana nödvändig. Utöver svensk litteratur så förekommer mycket litteratur på engelska varför du måste ha goda kunskaper i båda språken.

Som person är du trygg och stabil med en god förmåga att anpassa dig till olika situationer och omständigheter. Du samarbetar bra med andra personer såväl som att du på ett strukturerar sätt har en god förmåga att föra olika uppgifter framåt på egen hand. Rollen kräver en hög förmåga att förstå komplicerade språkliga underlag såväl skrivna som talade. Du har en god förståelse för hur olika människor tar till sig budskap, anpassar ditt sätt att förmedla budskapet samt säkerställer att budskapet gått fram. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2021-02-13

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Visa mindre

En bibliotekarie med inriktning mot informationsförmedling

Ansök    Mar 15    MÄLARDALENS UNIVERSITET    Bibliotekarie
Mälardalens universitet (MDU) växer och utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa. Med MDU:s vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, kan du göra skillnad.Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan me... Visa mer
Mälardalens universitet (MDU) växer och utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa. Med MDU:s vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, kan du göra skillnad.Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan med andra - kollegor, studenter, näringsliv och offentlig sektor såväl nationellt som internationellt. Hos oss läser närmare 20 000 studenter kurser och program inom design- och kommunikation, ekonomi, hälsa, teknik och skola samt kammarmusik och opera. Vår forskning bedrivs inom alla utbildningsområden och är internationellt framstående inom framtidens energi och inbyggda system. MDU finns i den expansiva tillväxtregionen Mälardalen med campus i Eskilstuna och Västerås.

Universitetsbiblioteket är en central och attraktiv mötesplats på våra campus i Eskilstuna och i Västerås. De digitala informationstjänster som erbjuds vid universitetsbiblioteket är omfattande. Biblioteket bedriver bland annat utbildning för att öka våra studenters medie- och informationskompetens. Stöd ges till MDU:s forskare i publiceringsfrågor, öppen tillgång och hantering av forskningsdata.

Inom universitetsbiblioteket arbetar 24 medarbetare i två enheter med var sin enhetschef; enheten för medier och vetenskaplig publicering samt enheten för lärande och informationstjänst. Universitetsbiblioteket leds av bibliotekschefen och är en del av gemensamma verksamhetsstödet på MDU.

Anställningsinformation
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2022-04-05
Stationeringsort: Eskilstuna eller Västerås 
Akademi/enhet/sektion: Universitetsbiblioteket

Arbetsuppgifter
I samband med att vi blivit universitet behöver vi växla upp arbetet med att aktivt introducera och kommunicera bibliotekets befintliga service och tjänster inom universitetet för att nå ut med och öka användningen och nyttan av biblioteket och bibliotekets resurser. Ditt arbete kommer bland annat att innefatta att tillsammans med övrig bibliotekspersonal identifiera och utveckla fler kontaktytor och hitta nya former för att möta och hjälpa användare både i det fysiska rummet och digitalt. Det gäller både studenter, forskare och personal. Du kommer att få bidra i vägledning/användarundervisning för studenter och även arbeta med sedvanliga bibliotekarieuppgifter som exempelvis att bemanna informationspunkt och chatt.

Kvalifikationer
För att kunna göra ett bra jobb behöver du ha en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Vi vill att du har en dokumenterat god pedagogisk förmåga och ett användarorienterat förhållningssätt. Du ska vara van att arbeta proaktiv och kommunikativt och ha förmåga att kunna läsa, förstå och därefter återge/presentera komplex information situationsanpassat. Vi förväntar oss att du har en tydlig känsla för kvalitet.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta drivande, initiativrikt och problemlösande utan att tappa den viktiga delen som handlar om att arbeta i grupp. Mycket god förmåga att läsa, skriva och tala svenska och engelska.

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Meriterande
Det är meriterande om du har en interaktions-, kommunikationsjournalistisk eller pedagogisk utbildning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete vid universitets/högskolebibliotek eller i en större komplex organisation.

Erfarenhet av arbete med film, bild, media eller webb är också meriterande, tillsammans med erfarenhet av att ha varit i en nätverkande och kontaktskapande roll.

Ansökan
Gör din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Bibliotekarie med ansvar för mångkulturfrågor

Ansök    Aug 5    Västerås kommun    Bibliotekarie
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar magiska ögonblick? Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi lever Västerås stads värdegrund "Alltid bästa möjliga möte". Vi skapar tillsammans framtidens bibliotek och här blir du del av en del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Västerås stadsbibliotek har i dagsläget ett huv... Visa mer
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar magiska ögonblick? Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi lever Västerås stads värdegrund "Alltid bästa möjliga möte". Vi skapar tillsammans framtidens bibliotek och här blir du del av en del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang.

Västerås stadsbibliotek har i dagsläget ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, ett kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är 70 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi ingår sedan ett par år i Bibliotek i Västmanland, en regional samverkan med gemensamt datasystem, webb och mängder av spännande samarbetsmöjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: www.bibliotekivastmanland.se

ARBETSUPPGIFTER
Som ansvarig bibliotekarie för mångkulturfrågor ingår du i arbetslaget Litteratur och läsning & Prioriterade grupper. Tillsammans bemannar arbetslaget informationsdiskarna på avdelningen för skönlitteratur och musik. Arbetslaget ansvarar också för huvudbibliotekets verksamhet för vuxna i syfte att främja litteraturens ställning, läsning på olika sätt och språk samt människors tillgång till litteratur.

I din tjänst driver du och utvecklar Västerås stadsbiblioteks arbete med mångkulturfrågor. Du initierar samarbeten och deltar i relevanta nätverk, både lokalt och nationellt. Att lyfta de nationella minoriteterna är en del av arbetet, speciellt då Västerås är finskt förvaltningsområde. Du är även samarbetspartner med olika aktörer engagerade i mångkulturfrågor, såsom SFI-arrangörer, föreningar och studieförbund. En viktig uppgift är att anordna aktiviteter och program för målgruppen, genom bland annat biblioteksvisningar för SFI-grupper, språkcaféer och läsfrämjande verksamheter. Du är ansvarig och sammankallande för bibliotekets mångkulturgrupp, där personal från olika enheter ingår. Du är ämnesansvarig för delar av den utländska skönlitteraturen för vuxna, samt för den lättlästa litteraturen.

I tjänsten ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Du har erfarenhet av arbete på bibliotek och har ett stort intresse för bemötandefrågor. Du är kommunikativ och van att formulera dig i tal och skrift samt har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har ytterligare språkkunskaper och om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med mångkulturfrågor. Har du dessutom pedagogiska erfarenheter är det ett plus.

Du är intresserad av samhällsfrågor och serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd inför möten med andra och känner vikten av att hjälpa andra människor. Du är handlingskraftig, självgående och tar gärna egna initiativ för att utveckla arbetet och har inga svårigheter att tala inför grupper. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Vi söker bibliotekarier till Västerås stadsbibliotek

Just nu händer det mycket på Västerås stadsbibliotek! Under de kommande åren ska vi öppna nya bibliotek, utöka öppettiderna, utveckla pop-up-bibliotek, stärka samverkan för barns läsning och mycket mer. Därför behöver vi flera nya bibliotekarier som vill vara med och utveckla vår lokala biblioteksverksamhet. Är du den vi söker? Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har i dagsläget ett huvu... Visa mer
Just nu händer det mycket på Västerås stadsbibliotek! Under de kommande åren ska vi öppna nya bibliotek, utöka öppettiderna, utveckla pop-up-bibliotek, stärka samverkan för barns läsning och mycket mer. Därför behöver vi flera nya bibliotekarier som vill vara med och utveckla vår lokala biblioteksverksamhet. Är du den vi söker?

Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har i dagsläget ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi befinner oss i ett spännande expansivt skede där vi vill utveckla vår verksamhet och bli ännu bättre på att möta våra besökare med ett varmt och inbjudande klimat. Vi lever Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte, och har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla.

Som ny medarbetare hos oss kommer du få möjligheter att utveckla och utvecklas. Du blir en del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och stort engagemang. Om du tycker om att jobba självständigt, komma med idéer och vara kreativ så är det här arbetsplatsen för dig!

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://bibliotek.vasteras.se

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att få vara med i utvecklandet av bibliotekets nya lokala verksamhet och tillsammans med dina kollegor vara med och forma ert arbetssätt. Fokus kommer att ligga på kontakten med våra besökare och att finnas mycket ute i verksamheten, både när det gäller anordnade aktiviteter och att vara behjälplig vid frågor och informationssökning. Arbetet som bibliotekarie på Västerås stadsbibliotek innebär att du får jobba läsfrämjande och språkstärkande i både barn- och vuxenverksamhet, så det är viktigt att du har ett intresse för att arbeta med båda dessa målgrupper. Utåtriktat arbete och samverkan med andra verksamheter och civilsamhället är självklart också en spännande del av tjänsten. För att vi ska kunna möta upp våra besökare på bästa sätt ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Det viktigaste för oss är att du har ett stort intresse för mötet med människor och att du smidigt kan bemöta olika åldrar, kulturer och intressen. Du samarbetar gärna med andra men du kan också arbeta själständigt och ta tag i och driva arbetsuppgifter framåt. Eftersom vi är i en uppstart av ett nytt arbetssätt där inte alla ramar är satta, är det viktigt att du är en trygg och flexibel person som kan vara kreativ när det behövs.

Du har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan akademisk utbildning som vi bedömer är lämplig för tjänsten. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av yrket, eller av ett annat serviceyrke med mycket kundkontakt. Du ser det som självklart att använda IT-verktyg i ditt dagliga arbete och har goda datakunskaper. Förutom att du har goda kunskaper i svenska språket ser vi gärna att du kan andra språk. Slutligen vill vi att du har ett genuint litteraturintresse och en vilja att bidra till ett bibliotek i framkant. Hoppas att vi ses!

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad, Västmanlands största arbetsgivare. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt välfärdsuppdrag. För oss innebär det respekt och omtanke för de människor vi möter oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Vi vill också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär


Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie/Bibliotekspedagog

Ansök    Apr 16    Västerås kommun    Bibliotekarie
Vi skapar framtidens bibliotek och står inför mycket spännande framöver såsom att utöka våra öppettider, spetsa vårt arbete med jämlika förutsättningar och utveckla vårt arbete med digital delaktighet. Vi behöver fler medarbetare till våra stadsdelsbibliotek som vill vara med på vår resa. Västerås stadsbibliotek har i dagsläget ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, ett kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är 70 medarbetare och jobbar alla til... Visa mer
Vi skapar framtidens bibliotek och står inför mycket spännande framöver såsom att utöka våra öppettider, spetsa vårt arbete med jämlika förutsättningar och utveckla vårt arbete med digital delaktighet. Vi behöver fler medarbetare till våra stadsdelsbibliotek som vill vara med på vår resa.

Västerås stadsbibliotek har i dagsläget ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, ett kvartersbibliotek och en biblioteksbuss. Vi är 70 medarbetare och jobbar alla tillsammans för att vara ett bibliotek i framkant. Vi har som mål att vara den självklara lokala mötesplatsen för alla och vi lever Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: www.bibliotekivastmanland.se


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som verkligen gillar att möta människor. Om du tycker om att jobba självständigt, komma med idéer och vara kreativ så är det här arbetsplatsen för dig! Fokus i uppdragen är att möta våra besökare och vara behjälplig vid exempelvis frågor och informationssökning. Du arbetar läsfrämjande och språkstärkande och har ett intresse av att vilja utveckla vår digitala tillgänglighet. En annan spännande del av tjänsten är samverkan med andra verksamheter och civilsamhället. Här får du ett jobb med variation och där ingen dag är den andra lik. Du kommer att jobba i en stadsdel på ett av våra stadsdelsbibliotek eller kvartersbibliotek tillsammans med 3-5 kollegor i ett tätt samarbete. Du kommer också att samarbeta med dina andra kollegor inom hela stadsbiblioteket. Som ny medarbetare hos oss får du möjligheter att utveckla och utvecklas.

För att vi ska kunna möta upp våra besökare på bästa sätt kan viss kvälls- och helgtjänstgöring ingå.


KVALIFIKATIONER
Det viktigaste för oss är att du har ett stort intresse för mötet med människor och att du smidigt kan bemöta olika åldrar, kulturer och intressen. Du samarbetar gärna med andra men du kan också arbeta självständigt och ta tag i och driva arbetsuppgifter framåt.

Du har en examen inom biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan eftergymnasial utbildning som passar bra för tjänsten. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av yrket, eller av ett annat serviceyrke med mycket kundkontakt. Du ser det som självklart att använda IT-verktyg i ditt dagliga arbete och har goda datakunskaper. Det är ett plus om du har erfarenhet eller kunskap om att arbeta pedagogiskt. Förutom att du har goda kunskaper i svenska språket ser vi gärna att du kan andra språk.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie

Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stads stadsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med en varm och inbjudande atmosfär. Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi arbetar för att varje... Visa mer
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stads stadsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med en varm och inbjudande atmosfär.

Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi arbetar för att varje dag leva upp till Västerås stads värdegrund ” Alltid bästa möjliga möte” och erbjuder invånarna i Västerås ett stort utbud av bibliotekstjänster.

Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter till att utveckla och utvecklas. Du blir en del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Under hösten kommer Västerås stadsbibliotek att gå upp i ett regionsamarbete och bli Bibliotek Västmanland. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten framåt inom hela stadsbiblioteket. Arbetet med bemötande, tillgänglighet och värdskap är viktigt för oss. Låter detta som en arbetsplats för dig? Välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://www.bibliotek.vasteras.se

ARBETSUPPGIFTER
Arbetslaget för Nordöst består av drygt 10 personer som gemensamt driver verksamheten på stadsdelsbiblioteken Skiljebo, Viksäng och Önsta-Gryta. Vi är inne i ett spännande skede där vi jobbar med att tydliggöra vårt uppdrag i respektive stadsdel med den lokala biblioteksverksamheten. Vi arbetar med att införa Meröppet på alla lokala bibliotek under hösten och på Skiljebo bibliotek är Meröppet redan implementerat.

Hit söker vi nu en engagerad och idérik bibliotekarie som kommer att arbeta med både barn- och vuxenverksamhet, med tyngdpunkt på barn och ungdom och fokus på att främja läsning och tillgång till litteratur. Vi söker nya vägar att nå ut till målgrupperna i våra områden och ser gärna att du har idéer om hur biblioteket kan vara en viktig samhällsaktör i ett lokalt sammanhang. Du kommer att ha din huvudsakliga tjänst på Önsta-Gryta bibliotek, men viss tjänstgöring kan ske på de andra enheterna vid behov. Kvällstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Du har erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek och har god digital kompetens. Du är kommunikativ och van att formulera dig i tal och skrift samt har goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Du är som person intresserad av samhällsfrågor och är serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd inför möten med andra människor och har ett genuint intresse för bemötandefrågor och känner vikten av att hjälpa besökarna. Du är handlingskraftig och tar gärna egna initiativ för att utveckla arbetet och har inga svårigheter att tala inför grupper. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie på huvudbibliotekets vuxenavdelningar

Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med varm och inbjudande atmosfär. Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi arbetar för att varje dag leva... Visa mer
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås stadsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med varm och inbjudande atmosfär.

Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi arbetar för att varje dag leva upp till Västerås stads värdegrund ” Alltid bästa möjliga möte” och erbjuder invånarna i Västerås ett stort utbud av bibliotekstjänster.

Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter till att utveckla och utvecklas. Vi har nyligen förändrat vår arbetsorganisation, där vi i högre grad renodlat våra yrkesroller och satsat mer på specialisering och tydligare uppdrag. Du blir en del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten framåt inom hela stadsbiblioteket. Arbetet med bemötande, tillgänglighet och värdskap är viktigt för oss. Låter detta som en arbetsplats för dig? Välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://www.bibliotek.vasteras.se

ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie på Västerås stadsbibliotek huvudbibliotek ingår du i arbetslaget Kunskapsförmedling och samlingar. Arbetslaget har uppdraget att ombesörja och tillgängliggöra fackbibliotekets samlingar. Förutom detta har man också ett övergripande ansvar för Västerås stadsbiblioteks totala mediesamling vad avser inköpsorganisation, katalogisering och medieplanering. Ansvar för Västmanlandsamlingen, Stiftsbiblioteket/Raritetskabinettet samt Tidnings- och tidskriftsalongen samt all fjärrlånehantering ingår också i uppdraget.

Tillsammans bemannar arbetslaget informationsdisken på facklitteraturavdelningen samt informationsdiskarna på skönlitteratur- och musikavdelningen. Du blir ämnesansvarig för delar av facklitteraturen. Tillsammans fördelar arbetslaget sitt uppdrag med bl.a. fjärrlånehantering och andra förekommande arbetsuppgifter. Som vikarie får du ett utökat ansvar att bemanna diskarna.

I tjänsten ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Du har erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek gärna med referensarbete för vuxna och har god kunskap när det gäller informationssökning.

Du har även god digital kompetens, är kommunikativ och van att formulera dig i tal och skrift samt har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har ytterligare språkkunskaper. Ett intresse för skön- och facklitteratur är viktigt.

Du är som person intresserad av samhällsfrågor och är serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd inför möten med andra människor och har ett genuint intresse för bemötandefrågor och känner vikten av att hjälpa andra människor. Du är handlingskraftig, flexibel och ser möjligheter.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie

Vill du bidra till att Västerås stads stadsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med en varm och inbjudande atmosfär. Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats, och vi befinner oss i ett spännande expansivt skede. Vi arbetar ... Visa mer
Vill du bidra till att Västerås stads stadsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med en varm och inbjudande atmosfär.

Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats, och vi befinner oss i ett spännande expansivt skede. Vi arbetar för att varje dag leva upp till Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte och erbjuder invånarna i Västerås ett stort utbud av bibliotekstjänster.

Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter till att utveckla och utvecklas. Du blir en del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Under hösten kommer Västerås stadsbibliotek att gå upp i ett regionsamarbete och bli Bibliotek Västmanland. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten framåt inom hela stadsbiblioteket. Arbetet med bemötande, tillgänglighet och värdskap är viktigt för oss. Låter detta som en arbetsplats för dig? Välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://www.bibliotek.vasteras.se

ARBETSUPPGIFTER
I januari startar vi upp Västerås första kvartersbibliotek i Hammarby centrum. Biblioteket har ca 100 kvadratmeter publik yta, och innehåll och utformning av biblioteket bygger på omfattande intervjuer med barn och vuxna i området. Invigning är planerad till januari 2019. Vi söker två bibliotekarier till detta spännande och nya koncept.

Du kommer att få vara med från start och bygga upp verksamheten i biblioteket, och får tillsammans med dina kollegor stora möjligheter att forma den. Det handlar om barn- och vuxenverksamhet, med tyngdpunkt på barn och ungdom. Stadsdelsperspektivet, att vara en viktig samhällsaktör i det lokala sammanhanget, är också en fokusuppgift. Utåtriktat arbete och omfattande samverkan med andra verksamheter och civilsamhället är en självklarhet. Kvällstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan relevant akademisk utbildning. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god digital kompetens. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av arbete på bibliotek.

Du är intresserad av litteratur- och samhällsfrågor, har väl utvecklade sociala färdigheter, lätt för att samarbeta och är serviceinriktad. Du är trygg som person, handlingskraftig och tar egna initiativ för att utveckla arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad, Västmanlands största arbetsgivare. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt välfärdsuppdrag. För oss innebär det respekt och omtanke för de människor vi möter oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Vi vill också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär


Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Bibliotekarie med ansvar för mångkulturfrågor

Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås statsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med varm och inbjudande atmosfär. Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi arbetar för att varje dag leva... Visa mer
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås statsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med varm och inbjudande atmosfär.

Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi arbetar för att varje dag leva upp till Västerås stads värdegrund Alltid bästa möjliga möte och erbjuder invånarna i Västerås ett stort utbud av bibliotekstjänster.

Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter till att utveckla och utvecklas. Vi har nyligen förändrat vår arbetsorganisation, där vi i högre grad renodlat våra yrkesroller och satsat mer på specialisering och tydligare uppdrag. Du blir en del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten framåt inom hela stadsbiblioteket. Arbetet med bemötande, tillgänglighet och värdskap är viktigt för oss. Låter detta som en arbetsplats för dig? Välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://www.bibliotek.vasteras.se

ARBETSUPPGIFTER
Som ansvarig bibliotekarie för mångkulturfrågor ingår du i arbetslaget Litteratur och läsning & Prioriterade grupper. Tillsammans bemannar arbetslaget informationsdiskarna på avdelningen för skönlitteratur och musik. Arbetslaget ansvarar också för huvudbibliotekets verksamhet för vuxna i syfte att främja litteraturens ställning, läsning på olika sätt och språk och människors tillgång till litteratur. I Prioriterade grupper ingår, förutom mångkultur, också ansvar för uppsökande verksamhet för äldre och för personer med funktionsvariationer. Det sker bland annat i form av Boken kommer-verksamheten och arbete med talböcker.

Du har erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek, gärna med mångkulturfrågor. I din tjänst driver du och utvecklar Västerås stadsbiblioteks arbete med mångkulturfrågor. Du initierar samarbeten och deltar i relevanta nätverk, både lokalt och nationellt. Du är även samarbetspartner med olika aktörer engagerade i mångkulturfrågor, såsom SFI-arrangörer, föreningar och studieförbund. En viktig uppgift är att anordna aktiviteter och program för målgruppen, genom bland annat biblioteksvisningar för SFI-grupper, språkcaféer och läsfrämjande verksamheter. Du är ansvarig och sammankallande för bibliotekets mångkulturgrupp, där personal från olika enheter ingår. Du är ämnesansvarig för delar av den utländska skönlitteraturen för vuxna, samt för den lättlästa litteraturen.

I tjänsten ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Du har erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek och har god digital kompetens. Du är kommunikativ och van att formulera dig i tal och skrift samt har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har ytterligare språkkunskaper.

Du är som person intresserad av samhällsfrågor och är serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd inför möten med andra människor och har ett genuint intresse för bemötandefrågor samt känner vikten av att hjälpa andra människor. Du är handlingskraftig och tar gärna egna initiativ för att utveckla arbetet och har inga svårigheter att tala inför grupper. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie med ansvar för talboksverksamheten

Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås statsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med varm och inbjudande atmosfär. Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi arbetar för att varje dag leva... Visa mer
Är du bibliotekarie med stort kundfokus och vill bidra till att Västerås statsbibliotek levererar bästa möjliga service? Vi söker dig som vill vara med och göra våra bibliotek till den självklara mötesplatsen med varm och inbjudande atmosfär.

Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare. Vi har ett huvudbibliotek, fem stadsdelsbibliotek, en bokbuss och en webbplats. Vi arbetar för att varje dag leva upp till Västerås stads värdegrund ” Alltid bästa möjliga möte” och erbjuder invånarna i Västerås ett stort utbud av bibliotekstjänster.

Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter till att utveckla och utvecklas. Vi har nyligen förändrat vår arbetsorganisation, där vi i högre grad renodlat våra yrkesroller och satsat mer på specialisering och tydligare uppdrag. Du blir en del av en spännande och dynamisk organisation, som präglas av nytänkande och engagemang. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten framåt inom hela stadsbiblioteket. Arbetet med bemötande, tillgänglighet och värdskap är viktigt för oss. Låter detta som en arbetsplats för dig? Välkommen med din ansökan!

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://www.bibliotek.vasteras.se

ARBETSUPPGIFTER
Som ansvarig bibliotekarie för talböcker för vuxna ingår du i arbetslaget Litteratur och läsning & Prioriterade grupper. Tillsammans bemannar arbetslaget informationsdiskarna på avdelningen för skönlitteratur och musik. Litteratur och läsning & Prioriterade grupper ansvarar för huvudbibliotekets verksamhet för vuxna i syfte att främja litteraturens ställning, läsning på olika sätt och språk, samt människors tillgång till litteratur. I Prioriterade grupper ingår bland annat ansvar för uppsökande verksamhet för äldre och för personer med funktionsvariationer. Det sker i form av Boken kommer-verksamheten och arbete med talböcker.

Som vikarierande bibliotekarie med ansvar för talboksverksamheten ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

• Löpande service med sändningar av talböcker per post och över internet
• Direktkontakt med låntagare över telefon
• Uppsökande verksamhet, information och boktips
• Inköp av talböcker
• Nedladdning av talböcker och nyhetslistor
• Arbete med tillgänglighetsfrågor

I tjänsten ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kandidat-, magister- eller masterexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Du har gärna erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek och har god digital kompetens. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Du är som person intresserad av samhällsfrågor och är serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd inför möten med andra människor och har ett genuint intresse för bemötandefrågor samt känner vikten av att hjälpa andra människor. Du är handlingskraftig och tar gärna egna initiativ för att utveckla arbetet och har inga svårigheter att tala inför grupper. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Pedagogisk skolbibliotekarie till Pettersbergsskolan

Välkommen till Pettersbergsskolan! Vi söker en skolbibliotekarie som vill växa och utvecklas i sin yrkesroll, tillsammans med oss. Vi erbjuder ett arbete med hög ansvarskänsla, härliga elever och goda samarbeten med skolans pedagoger. Är du den vi letar efter? Pettersbergsskolan är en grundskola i centrala Västerås med barn från förskoleklass till år 9. Vi har idag omkring 560 elever och ca 80 medarbetare och är en skola som är två-treparallell i år F-3 o... Visa mer
Välkommen till Pettersbergsskolan! Vi söker en skolbibliotekarie som vill växa och utvecklas i sin yrkesroll, tillsammans med oss. Vi erbjuder ett arbete med hög ansvarskänsla, härliga elever och goda samarbeten med skolans pedagoger. Är du den vi letar efter?

Pettersbergsskolan är en grundskola i centrala Västerås med barn från förskoleklass till år 9. Vi har idag omkring 560 elever och ca 80 medarbetare och är en skola som är två-treparallell i år F-3 och två-tre parallell i år 4-9. Vi har även flera förberedelse-klasser. Vi arbetar för att ge barnen en god grund för det livslånga lärandet.
Vår skola är en bra väg in i framtiden. Hela skolorganisationen arbetar för att hjälpa till och bidra med lösningar så att våra elever får ett bra bemötande och goda förutsättningar för ett gott framtida liv. Vår skola växer och med vår erfarenhet från flera års arbete med nyanlända och ett språkinriktat arbetssätt i alla ämnen, skapas den trygghet vi och våra elever behöver för att vi tillsammans hittar vägen mot våra gemensamma mål; trygghet, kunskap och framtidstro.

Läs gärna mer om oss och vår skola på www.vasteras.se/pettersbergsskolan.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och forma vår skolbiblioteksverksamhet för framtiden. Det innebär att du som skolbibliotekarie arbetar med såväl olika läsfrämjande aktiviteter som undervisning inom bland annat informationssökning och källkritik. Det innebär även ett nära samarbete med skolans pedagoger och elever. Som skolbibliotekarie har du en viktig roll i elevernas läs- skriv- och språkutveckling, samt i utvecklingen av deras informationskompetens. Du är även ett viktigt stöd för pedagoger när det gäller elevernas måluppfyllelse.

Man kan förenklat säga att skolbibliotekariens uppgift inte är att lära ut de rätta svaren utan att lära eleverna att ställa den rätta frågan.
Vårt skolbibliotek är centralt placerat och är en integrerad del av skolans pedagogiska verksamhet. Vi vill nu utveckla detta vidare, tillsammans med dig. Du vägleds av de styrdokument som gäller i skolan och du kommer att arbeta för att stärka elevers digitala kompetens, läsning och språkliga förmåga. I ditt uppdrag ingår också andra förekommande arbetsuppgifter för en skolbibliotekarie.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en pedagogisk och serviceinriktad skolbibliotekarie med intresse för att arbeta med ungdomar. Ditt uppdrag är att ansvara för hur biblioteket uppfattas och används. Det är viktigt för oss att du är bekväm att tala inför grupper, detta på grund av att tjänsten innebär viss undervisning i källkritik och gruppinformationer. Har du erfarenhet av att ha undervisat i till exempel källkritik eller informationssökning tidigare är det meriterande för tjänsten.

För att kvalificera för tjänsten krävs en bibliotekarieutbildning/examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har med stor fördel erfarenhet av biblioteksarbete eller arbete som skolbibliotekarie, men det är inget krav. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda och du uttrycker dig tydligt i både tal och skrift. Kunskaper i ytterligare språk är meriterande. I arbetet använder du dator som arbetsverktyg vilket förutsätter att du har god data- och IT vana.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregister att begäras. Du är varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Pedagogisk skolbibliotekarie till Carlforsska gymnasiet

Välkommen till Carlforsska gymnasiet! Vi söker en skolbibliotekarie som vill växa och utvecklas i sin yrkesroll, tillsammans med oss. Vi erbjuder ett arbete med hög ansvarskänsla, härliga elever och goda samarbeten med skolans pedagoger. Är du den vi letar efter? Carlforsska gymnasiet består av två skolor i en – Carlforsska gymnasiet med nationella program som Estetiska, IB, Vård och omsorg samt Samhällsvetenskapliga och Carlforsska gymnasiet Introduktion... Visa mer
Välkommen till Carlforsska gymnasiet! Vi söker en skolbibliotekarie som vill växa och utvecklas i sin yrkesroll, tillsammans med oss. Vi erbjuder ett arbete med hög ansvarskänsla, härliga elever och goda samarbeten med skolans pedagoger. Är du den vi letar efter?

Carlforsska gymnasiet består av två skolor i en – Carlforsska gymnasiet med nationella program som Estetiska, IB, Vård och omsorg samt Samhällsvetenskapliga och Carlforsska gymnasiet Introduktionsprogram med Språkintroduktion, Individuellt alternativ och Preparandutbildning. Våra Introduktionsprogram ligger i centrala lokaler och på Bäckby park. På finns cirka skolan finns ca 750 elever och 120 personal. Hos oss är helhetssyn, intresse och engagemang för elevens utveckling mot uppsatta mål och nästa steg en grundpelare. Vi har utbildning av hög kvalitet, men också trivsel, gemenskap och god stämning – allt för att skapa en lärorik och rolig studietid!

Läs mer om våra verksamheter på: www.vasteras.se/carlforsska

ARBETSUPPGIFTER
Som skolbibliotekarie arbetar du med att främja elevernas språkutveckling. Ditt uppdrag är att stimulera deras lust till läsning och att stötta eleverna i deras val av litteratur. Du undervisar klasser i informationssökning, källkritik och användning av olika medier. I arbetet möter du elever med olika behov, därför har du ett pedagogiskt synsätt som hjälper dig att förstå elevernas situation och vad dem behöver. I Västerås stad ser vi skolbiblioteken som en viktig del i skolutvecklingen. Därför är det viktigt för oss att du har intresse att arbeta med ungdomar.

I rollen har du ett välfungerande samarbete med skolans pedagoger. Du har även kontakt och skapar nätverk med andra biblioteksverksamheter inom staden eller länet. Det är viktigt för tjänsten att du gör omvärldsbevakningar och har koll på ny litteratur. Det är du som beställer nya läromedel och skapar förutsättningar för att biblioteket ska vara en stimulerande läromiljö. Genom att vara en naturlig del av skolans pedagogiska verksamhet är du med och lägger grunden för kunskapsinhämtning och på så sätt skapar förutsättningar för lärande.

Vi erbjuder dig möjligheter att komma med idéer, arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har stora möjligheter att påverka tjänstens och skolbibliotekets utformning. Ta chansen att arbeta med härliga ungdomar i en stimulerande biblioteksmiljö!

KVALIFIKATIONER
Vi söker en pedagogisk och serviceinriktad skolbibliotekarie med intresse för att arbeta med ungdomar. Ditt uppdrag är att ansvara för hur biblioteket uppfattas och används. Det är viktigt för oss att du är bekväm att tala inför grupper, detta på grund av att tjänsten innebär viss undervisning i källkritik och gruppinformationer. Har du erfarenhet av att ha undervisat i till exempel källkritik eller informationssökning tidigare är det meriterande för tjänsten.

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom antingen språk eller litteraturvetenskap. Meriterande för tjänsten är att du har en bibliotekarieutbildning/examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har med stor fördel erfarenhet av biblioteksarbete eller arbete som skolbibliotekarie, men det är inget krav. Vi förutsätter att du har god litteraturkännedom. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda och du uttrycker dig tydligt i både tal och skrift. Kunskaper i ytterligare språk är meriterande. I arbetet använder du dator som arbetsverktyg vilket förutsätter att du har god data- och IT vana. Kunskaper om Mac-datorer är meriterande. Kunskaper i Bookit, Freelib eller andra likvärdiga system (vi använder dessa som utlåningssystem) är också meriterande. Har du sedan tidigare ansvarat för läromedel och inköp av läromedel är positivt.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregister att begäras. Du är varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre