Lediga jobb som Kommunikationsstrateg i Västerås

Se lediga jobb som Kommunikationsstrateg i Västerås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Västerås som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikationsstrateg inriktning varumärke till Näringsliv och marknad

Vill du jobba med Västerås varumärke och bidra till att Västerås är en attraktiv plats för de som lever här och de som besöker oss? Västerås utvecklas i snabb takt och vi arbetar för att Västerås ska vara och uppfattas som en attraktiv plats, både för besökare, etablerare, investerare och inte minst västeråsarna. Vi behöver förstärka bilden av Västerås därför gör vi nu en satsning på platsvarumärkesutveckling. Vår nya kollega ska leda och samordna impleme... Visa mer
Vill du jobba med Västerås varumärke och bidra till att Västerås är en attraktiv plats för de som lever här och de som besöker oss?
Västerås utvecklas i snabb takt och vi arbetar för att Västerås ska vara och uppfattas som en attraktiv plats, både för besökare, etablerare, investerare och inte minst västeråsarna. Vi behöver förstärka bilden av Västerås därför gör vi nu en satsning på platsvarumärkesutveckling. Vår nya kollega ska leda och samordna implementering av Västerås platsvarumärke.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som kommunikationsstrateg inriktning varumärke är en ny roll inom verksamhetsområdet näringsliv och marknad på Stadsledningskontoret i Västerås stad. Området ansvarar för näringslivsfrågor, besöksnäring, evenemang och marknadsföring. Vi har två enheter som arbetar utifrån varumärkena Visit Västerås och Invest Västerås. Idag är vi 21 medarbetare som arbetar gränsöverskridande internt men också externt i olika partnerskap, projekt och med andra organisationer.

Vi söker nu en kommunikationsstrateg med uppdrag att driva arbetet med Västerås nya platsvarumärke. I rollen ingår även att driva och utveckla vårt arbete med leva/bo som innebär att Västerås ska vara en attraktiv plats för de som bor här eller har en potential att flytta hit. Uppdraget innebär både strategiskt och operativt arbete där du har ett nära samarbete med enhetscheferna för Visit och Invest samt näringslivsdirektören som blir din närmsta chef. Du har även ett tätt samarbete och samverkan med Västerås stads kommunikationsavdelning och övriga förvaltningar och bolag i koncernen.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen tror vi du är utåtriktad, kreativ, kommunikativ och en drivande strateg. Du bör ha förmågan att kunna möta en stor variation av människor i olika befattningar och situationer och kunna driva processer självständigt och axla ett informellt ledarskap. I ditt arbete har du resultatfokus, en förmåga att se och förstå helheten och de långsiktiga effekterna i arbetet samtidigt som du genomför aktiviteter. Du har ett prestigelöst arbetssätt inför varierade arbetsuppgifter av både operativ och strategisk karaktär. Vi ser att du har mångårig erfarenhet av att arbeta med varumärken, kommunikation och marknadsföring, såväl strategiskt som operativt. Vidare ser vi att du har relevant högskoleutbildning för tjänsten.

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

I samband med intervju behöver du styrka ditt medborgarskap. Det kan du göra med pass alternativt personbevis tillsammans med ID-handling. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du uppvisa att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

ABB söker praktikant inom kommunikation våren 2024

Ansök    Okt 6    ABB AB    Kommunikationsstrateg
Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid. Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter. Nu s... Visa mer
Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid.


Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.


Nu söker ABB Sveriges kommunikationsteam en praktikant som vill fördjupa sina kunskaper inom kommunikationsyrket!


Är du student på universitet/högskola, i slutfasen av dina studier, och nyfiken på hur kommunikationsbranschen fungerar? Trivs du att arbeta tillsammans med andra människor, är öppensinnad, glad och nyfiken samt har ett stort intresse för kommunikationsyrkets alla delar? Då är vi rätt praktikplats för dig!


Hos oss på ABB kommer du att få arbeta tätt tillsammans med kommunikationsteamet i Sverige, med högt engagemang och stark teamkänsla. Du kommer att få ett helhetsperspektiv på ABB:s affär, hur vi arbetar med extern-, intern- och marknadskommunikation och public affairs samt hur det strategiska och operativa arbetet ser ut på daglig basis.


Vi söker dig som är lyhörd, stimuleras av kreativa arbetsuppgifter och känner dig trygg med att ta egna initiativ.
Dina ansvarsområden
Praktik inom en verksamhet som präglas av högt tempo och flera olika arbetsuppgifter inom kommunikationsyrkets alla spektrum.
Omväxlande arbete, som både sker i team såväl som i självständiga projekt.
Brett arbete med exempelvis traditionell mediebearbetning och sociala medier och stöd vid events.
Möjlighet att utveckla din kommunikativa förmåga i såväl tal som skrift samt få en unik inblick i hur det fungerar på ett globalt, börsnoterat bolag.

Din bakgrund
Är i slutfasen av dina studier på universitet eller högskola.
Är intresserad av kommunikation och vill utveckla din förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska.
Tycker om att samarbeta och vill utveckla din förmåga att arbeta parallellt i flera olika projekt.
Gärna vill utveckla en special kompetens inom sociala medier, press och media, brand management eller public affairs.
Är glad och lyhörd.

Mer om oss
ABB är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com


Har du frågor kring rollen? Kontakta rekryterande chef Caroline Karlsson, +4670 264 93 40. Fackliga representanter - Sveriges Ingenjörer: Nicolin Ahlqvist, +46 720 77 41 90; Unionen: Roger L. Gustavsson, +46 730 30 30 36; Ledarna: Lenny Larsson, +46 706 32 85 47. Talent Partner: Johannes Westermark Hester.


Låter detta som den rätta utmaningen för dig? Ansök idag!


Sista ansökningsdag är 2 november. Rekrytering sker löpande.


Vi ser fram emot din ansökan och uppskattar om både den och de filer du bifogar är på engelska (PDF format). Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com. Visa mindre

Kommunikatör

Ansök    Nov 20    Randstad AB    Kommunikationsstrateg
Arbetsbeskrivning Vi letar efter en passionerad och engagerad kommunikatör/Electrification Hub till MDU för att förstärka teamet och driva kommunikationsinsatser för projekt inom innovationsmiljöer, offentlig verksamhet, industri och näringsliv. Ansvarsområden Huvudsakliga arbetsuppgifter: Skapa relationsbyggande och nätverksfrämjande kommunikation för att engagera externa och interna målgrupper. Projektleda och genomföra digitala och fysiska event för at... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi letar efter en passionerad och engagerad kommunikatör/Electrification Hub till MDU för att förstärka teamet och driva kommunikationsinsatser för projekt inom innovationsmiljöer, offentlig verksamhet, industri och näringsliv.

Ansvarsområden
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Skapa relationsbyggande och nätverksfrämjande kommunikation för att engagera externa och interna målgrupper.
Projektleda och genomföra digitala och fysiska event för att bygga starka relationer och engagemang.
Paketera kunskapshöjande seminarier.
Planera och producera relevant innehåll för projektets digitala kanaler (webbplats + LinkedIn).
Koordinera och producera PR-material för att stärka projektets synlighet.
Utforma analyser riktade mot specifika målgrupper baserat på framtaget material.
Skapa informationsmaterial i linje med den grafiska profilen.
Arbeta strategiskt med varumärkesarbete och koppla budskap och aktiviteter till den övergripande strategin.
Koordinera med andra kommunikatörer på MDU samt med leverantörer och externa partners genom arbetsgrupper för kommunikation och kompetens.


Kvalifikationer
För att vara aktuell för detta uppdrag behöver du ha följande:
Arbetat på MDU under de 24 senaste månaderna.
Högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande erfarenhet.
Erfarenhet av intern och extern kommunikation, inklusive PR-arbete.
God kännedom om publicering i digitala kanaler, gärna med erfarenhet av webbpubliceringsverktyget Sitevision.
Erfarenhet från industriverksamhet och offentliga aktörer.
Erfarenhet av att leda projekt med flera aktörer och samordna kommunikationsinsatser och event.
Goda språkkunskaper i engelska

Det är meriterande om du har:
Kunskap om hållbarhetsaspekter och hur dessa påverkar elektrifieringen.
Erfarenhet av forskningskommunikation.
Erfarenhet av att tala inför större grupper.

Personliga egenskaper:
Relationsskapande med mycket god samarbetsförmåga och social kompetens.
Van att leda och driva projekt och processer.
Självständig med initiativförmåga för att leverera i tid och med kvalitet.
Proaktiv, strukturerad, ser helheten och kan prioritera bland uppdrag.
Kommunikativ, kreativ och målinriktad.
Omvärldsorienterad med förmåga att hantera komplex information och begripliggöra komplexa processer.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om företaget
På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Kommunikationsstrateg till Stadsledningskontoret

Vill du vara med och utveckla Västerås stads kommunikationsarbete? Vi är ett kreativt och handlingskraftigt team som värdesätter samarbete, kvalité och glädje på jobbet. Vi delar erfarenheter och kunskaper med varandra och tillsammans jobbar vi för att Västerås stad ska bli en mer kommunikativ organisation! Kommunikationsenhetens uppdrag är att leda, styra och utveckla stadens övergripande kommunikationsarbete och säkerställa att verksamheterna får tillgå... Visa mer
Vill du vara med och utveckla Västerås stads kommunikationsarbete? Vi är ett kreativt och handlingskraftigt team som värdesätter samarbete, kvalité och glädje på jobbet. Vi delar erfarenheter och kunskaper med varandra och tillsammans jobbar vi för att Västerås stad ska bli en mer kommunikativ organisation!

Kommunikationsenhetens uppdrag är att leda, styra och utveckla stadens övergripande kommunikationsarbete och säkerställa att verksamheterna får tillgång till bra kommunikationsstöd. På det sättet kan vi bidra till att uppfylla verksamhetens mål samtidigt som vi skapar nytta för våra målgrupper. Enheten består av kommunikatörer, kommunikationsstrateger, formgivare, utvecklare och systemförvaltare.


ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar i huvudsak som ett kommunikationsstöd för chefer och medarbetare. Du ger råd och stöd, analyserar kommunikationsbehov och identifierar målgrupper, budskap, aktiviteter och kanaler. Du säkerställer att beslutade kommunikationsplaner omsätts i praktiken och du medverkar i att genomföra kommunikationsaktiviteter samt följer upp och utvärderar. Främst kommer du att arbeta med Vård- och omsorgsförvaltningen, men du har ett nära samarbete med och stöttar dina kollegor som jobbar mot andra förvaltningar.
Som kommunikationsstrateg arbetar du både operativt och strategiskt, du har ett utvecklingsansvar och jobbar med större och långsiktiga projekt.

Du bidrar till ständig utveckling av kommunikationsarbetet och våra arbetsprocesser och stärker stadens samlade kommunikativa kompetens så att vi går mot att bli en än mer kommunikativ organisation.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av att initiera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsarbete på en strategisk, taktisk och operativ nivå. Har du erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, eller annan politiskt styrd organisation så är det meriterande. Det är ett plus om du har erfarenhet av pressarbete, likaså om du tidigare har jobbat med kommunikationsarbete kopplat till vård- och omsorgsområdet.

Du är trygg i din yrkesroll och kan påverka med ett coachande förhållningssätt. Du motiveras av utvecklingsfrågor och är duktig på att lyfta blicken. Du driver frågor framåt och en av dina styrkor är att dela med dig av dina insikter, analyser och förslag till utvecklingsaktiviteter till kollegor. Du är flexibel och anpassar dig snabbt till ändrade omständigheter och kan ändra ditt synsätt och förhållningssätt.

För tjänsten krävs en högskoleutbildning inom media- eller kommunikationsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla tillsvidareanställda i Västerås stad har en krigsplacering. Det innebär att du som person kan behöva tjänstgöra när det är höjd beredskap.
Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Kommunikatör till Mälardalens universitet

Mälardalens universitet är Sveriges nyaste universitet. Med deras vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, vill de göra verklig skillnad. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. De anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan med andra - kollegor, studenter, näringsliv och offentlig sektor såväl nationellt som internatione... Visa mer
Mälardalens universitet är Sveriges nyaste universitet. Med deras vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, vill de göra verklig skillnad. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. De anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan med andra - kollegor, studenter, näringsliv och offentlig sektor såväl nationellt som internationellt. Arbetsgivare: Novare Bemanning

Är du kommunikatör och vill vara med och stärka universitetets arbete med att nå ut och skapa engagemang för att accelerera elektrifieringen både nationellt och internationellt? I det här spännande uppdraget kommer du att få utveckla, planera och genomföra kommunikations- och marknadsföringsinsatser för Electrification hub i syfte att öka kännedomen om plattformen, projekten och sprida kunskapen som genereras. Låter det här som en möjlighet för dig? Skicka in din ansökan redan nu!

För att lyckas med just din ansökan, tror vi på ett starkt samarbete som gör att vi på Novare Bemanning har skapat ett attraktivt erbjudande till dig som individ. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en ny nivå inom bemanningsbranschen. Du får även tillgång till karriärsamtal, intervjuträning och välarbetad marknadsföring av din profil under processens gång. Låter detta som en möjlighet för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan nu!

Om uppdraget

Vi på Novare Bemanning är en stolt och godkänd leverantör av det statliga ramavtalet i Sverige. Vi söker nu efter en skicklig kommunikatör till Mälardalens universitet som vill arbete med att stärka elektrifieringen. Syftet med Electrification Hub är att accelerera elektrifieringen av tunga transporter och att vara en ledande nod för samverkan kring innovation, forskning, talangattraktion och kunskapsförsörjning nationellt och internationellt. Det övergripande målet är att skapa förutsättningar för storskaliga projekt och systemlösningar där näringslivet tillsammans med akademin och andra intressenter utvecklar lösningar för och driver på kunskapsutveckling om omställningen inom elektrifiering, energi och mobilitet med fokus på att stärka konkurrenskraften i regionen.

Exempel på övergripande arbetsuppgifter

Skapa relationsbyggande och nätverksfrämjande kommunikation till projektets externa och interna målgrupper och arbetsgrupper inom innovationsmiljöer, offentlig verksamhet, industri och övrigt näringsliv.
Projektleda och genomföra digitala och fysiska event för att bygga engagemang. 
Paketering av kunskapshöjande seminarier
Planera och producera innehåll till projektets digitala kanaler (webbplats + LinkedIn).
Producera och koordinera projektets PR-arbete.
Paketering av analyser för riktade målgrupper baserade på framtaget material
Utforma informationsmaterial utifrån den grafiska profilen.
Arbeta strategiska med varumärkesarbete kopplat till den framtagna strategin och koppla budskap och aktiviteter till detta.
Koordinering med kommunikatörer på MDU samt med leverantörer och externa partners genom de upparbetade arbetsgrupperna för kommunikation och kompetens


Krav för tjänsten

Högskoleutbildning med inriktning på kommunikation eller motsvarande erfarenhet
Erfarenhet från att arbeta med intern och extern kommunikation.inklusive PR-arbete
God kännedom om publicering i digitala kanaler och gärna webbpubliceringsverktyget Sitevision.
Erfarenhet från industriverksamhet samt offentliga aktörer.
Erfarenhet av att leda projekt med flera aktörer och samordna kommunikationsinsatser och event.
Goda språkkunskaper i engelska.


Meriterande krav

Kunskap om hållbarhetsaspekter, hur dessa påverkar elektrifieringen och hur det kan lyftas fram i kommunikation.
Arbetat med forskningskommunikation.
Van att prata inför större grupper


Du kommer att trivas om du är:

Relationsskapande med mycket god samarbetsförmåga och social kompetens
Van att leda och driva projekt och processer
Van att arbeta självständigt och ta de initiativ som behövs för att leverera i tid och med kvalitet
Proaktiv, har ett strukturerat arbetssätt, ser helheten och kan prioritera bland uppdrag
Kommunikativ, kreativ och målinriktad
Omvärldsorienterad och har en förmåga att hantera komplex information och begripliggöra komplexa processer.


Uppdragsperiod och omfattning

Uppdraget är på heltid med start omgående, med ca 5 månaders uppdragslängd. Goda möjligheter till distansarbete. 

Ansökan

Då urval sker löpande kan tjänsten komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Var därför beredd med din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag är 2023-03-17. Du är varmt välkommen!

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Om du däremot har frågor eller funderingar kring tjänsten så får du gärna kontakta oss.

Hoppas vi ses!

Som konsult hos oss

Novare Bemanning bygger karriärer och stöttar organisationer. Vi är ett personligt och samhällsengagerat bolag som erbjuder interims och bemanningstjänster till både den offentliga och privata sektorn. Tillsammans med oss bidrar du till ett hållbart arbetsliv. Vi tar personlig utveckling till en helt ny nivå och är en unik arbetsgivare i branschen.  

När du arbetar som konsult ute på uppdrag hos våra kunder kommer du att ha ett nära samarbete med din konsultchef. Du kommer att ha regelbundna avstämningar utifrån en aktiv feedback-kulur där du utvecklar ditt självledarskap och de verktyg som du behöver för att nå ditt önskade mål. Det finns även möjlighet för dig som interimskonsult som har eget bolag att vara underkonsult och fakturera oss för arbetad tid.

Novare Koncernen är ett av Sveriges ledande HR Serviceföretag som årligen genomför ca 600 rekryteringar samt många bemannings och interimsuppdrag. Novare har funnits i 20 år och startades av Investor. 2014 köpte personalen ut företaget från Investor och ägs idag av nyckelpersoner inom personalen. Visa mindre

Kommunikationsstrateger sökes till Varumärke- och kommunikation

Ansök    Dec 17    Mälarenergi AB    Kommunikationsstrateg
På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas. Om arbetsplatsen Var med och bygg Mälarenergis helt nya koncerngemensamma funktion; Varumärke och kommunikation. Vi skapar nu ett team på tolv medarbeta... Visa mer
På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Om arbetsplatsen
Var med och bygg Mälarenergis helt nya koncerngemensamma funktion; Varumärke och kommunikation.
Vi skapar nu ett team på tolv medarbetare som tillsammans ska ansvara för att utveckla Mälarenergis varumärke och strategiska kommunikation på bästa sätt. Teamet ska arbeta proaktivt och planerat med koncernens kommunikation samt agera strategiskt stöd till respektive affärsområde och dotterbolag. Vi är mitt uppe i en spännande förändringsresa där den nya funktionen fått i uppdrag att med strategisk kommunikation som verktyg nå koncernens gemensamma mål och vision.
Vi söker därför ytterligare två kommunikationsstrateger med mycket god erfarenhet av att använda sitt strategiska tänk i operativt arbete. Vi hoppas du vill vara med oss på resan till morgondagens kommunikationsavdelning.

Dina arbetsuppgifter
Som Kommunikationsstrateg utgår du alltid från varumärket Mälarenergi även om du mer specifikt koncentrerar dig på ett eller ett par av våra affärsområden och dotterbolag. Du ansvarar för att strategiskt, taktiskt och operativt samordna verksamheternas interna och externa kommunikation. Du projektleder och producerar kommunikationsplaner, sätter budskap och agerar stöd för verksamheten i kommunikationsfrågor. I arbetet ingår även frågor kopplade till evenemang, sponsring- och partnerskap.
Du leder dina projekt självständigt men arbetar också tätt samman med kollegor inom funktionen där du ingår i ett team av fyra kommunikationsstrateger.

Din profil
Vi söker dig som har ett brinnande engagemang för varumärke och kommunikation i kombination med intresse för samhällsutveckling och att lära dig mer om Mälarenergis verksamhetsområden.
Du är nyfiken och lyhörd och har förmågan att bedöma hur kommunikativa insatser bäst löses. För att lyckas i rollen är det viktigt med ett helhetsperspektiv och att kunna pendla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. För att trivas i rollen krävs att du är en proaktiv och praktisk ”doer” som driver projekt och frågor framåt. Att skapa goda relationer och främja samverkan över gränser inom organisationen är också en viktig del av ditt arbete.
Du har en mycket god språklig förmåga på svenska i tal såväl som skrift. Erfarenhet från ledningsgruppsarbete är meriterande.
Du identifierar dig med våra värderingar; Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.
 

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

 


Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen innebär det krav på svensk medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.


Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor. Visa mindre

Utvecklare inom digital kommunikation

Vill du arbeta i gränslandet mellan kommunikation och IT? Hos oss blir du drivande i att utveckla vår digitala kommunikation och implementera nya arbetssätt med användarna i fokus. Välkommen till oss! Kommunikationsenhetens uppdrag är att leda, styra och utveckla stadens övergripande kommunikationsarbete. Vi arbetar för att säkerställa att verksamheterna får tillgång till ett bra kommunikationsstöd och att stadens invånare får ett gott bemötande och svar ... Visa mer
Vill du arbeta i gränslandet mellan kommunikation och IT? Hos oss blir du drivande i att utveckla vår digitala kommunikation och implementera nya arbetssätt med användarna i fokus. Välkommen till oss!

Kommunikationsenhetens uppdrag är att leda, styra och utveckla stadens övergripande kommunikationsarbete. Vi arbetar för att säkerställa att verksamheterna får tillgång till ett bra kommunikationsstöd och att stadens invånare får ett gott bemötande och svar på sina frågor. Inom kommunikationsenheten finns det digitala teamet, det kreativa teamet och kontaktcenter. Det digitala teamet har fokus inställt på användarna av våra kanaler. En stor del av vårt arbete innebär att stötta stadens chefer och medarbetare med syftet att förbättra den digitala kommunikationen. Inom teamet finns sex medarbetare med olika kompetenser inom bland annat webbutveckling, Systemförvaltning och digital kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär ett brett utvecklingsansvar och omfattar både större projekt och mindre uppdrag. Du kommer att identifiera och driva utvecklingsarbeten inom digital kommunikation. Vi vill därför att du tidigare har erfarenhet av att driva projekt och att du har kunskap om analysverktyg. Du ansvarar även för olika nätverk och kommer att leda och utbilda redaktörer samt arbeta systematiskt med användarstöd. I rollen ingår också att vara objektledare där du ansvarar för att planera och budgetera för insatser som ska genomföras, ha dialog med leverantörer, avropa från avtal och se till att beslutade åtgärder genomförs.

Du kommer att samarbeta med systemägare, kommunikatörer och IT-utvecklare hos våra leverantörer. Du samarbetar även med verksamhetsutvecklare, chefer och medarbetare i stadens verksamheter. Ett nära samarbete med kollegorna i teamet också en en självklarhet för att säkra flera perspektiv i uppdragen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som trivs i en dynamisk verksamhet där du får ta egna initiativ och inspirera till hur vi kan använda våra kanaler på bästa sätt. Du har tidigare arbetat med att utveckla digitala kanaler och har erfarenhet av att skapa engagerande innehåll för att möta användarnas behov. Du har en akademisk utbildning inom media, kommunikation eller liknande och erfarenhet av att arbeta med CMS-verktyg.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Kommunikationsansvarig till stadsledningskontoret

Vi är inne på en spännande resa inom kommunikationsområdet! Nu har vi kommit till nästa steg. Vi ska skapa en kommunikationsorganisation som kännetecknas av samarbete och handlingskraft, öppenhet och kreativitet, ansvarstagande, delaktighet och naturligtvis respekt och omtanke. Att arbeta inom verksamhetsområdet kommunikation innebär att du bidrar till att Västerås stad blir en kommunikativ organisation. För att kunna göra detta på bästa sätt arbetar alla... Visa mer
Vi är inne på en spännande resa inom kommunikationsområdet! Nu har vi kommit till nästa steg. Vi ska skapa en kommunikationsorganisation som kännetecknas av samarbete och handlingskraft, öppenhet och kreativitet, ansvarstagande, delaktighet och naturligtvis respekt och omtanke.

Att arbeta inom verksamhetsområdet kommunikation innebär att du bidrar till att Västerås stad blir en kommunikativ organisation. För att kunna göra detta på bästa sätt arbetar alla kommunikatörer strategiskt och operativt med intern och extern kommunikation. På det sättet bidrar vi till att uppfylla verksamhetens mål samtidigt som vi skapar nytta för våra målgrupper.

Läs gärna mer om oss på www.vasteras.se/kommun-och-politik/kommunens-organisation/forvaltningar/stadsledningskontoret

ARBETSUPPGIFTER
Den här tjänsten är främst riktad mot stadens individ- och familjeförvaltning som står inför flera spännande utmaningar. Letar du efter jobb där du får möjligheten att göra skillnad för de mest utsatta i samhället är det här tjänsten för dig!

I ditt uppdrag bidrar du med kvalificerad kommunikationskompetens i ledningsarbetet genom ett nära samarbete med förvaltningsdirektören och förvaltningens ledningsgrupp. Vi jobbar vi tillsammans i team och vid din sida har du engagerade kollegor. Din närmaste chef är kommunikationsdirektören och du förväntas bidra med din kompetens och ditt engagemang för att utveckla stadens kommunikationsprocess.

Du leder det vardagliga kommunikationsarbetet på förvaltningen och är en länk mellan förvaltningens behov och den övergripande planeringen av kommunikationsinsatser och resursbedömning. Tillsammans med din förvaltningschef tar du fram en årlig plan och budget för eventuella köp av exempelvis annonsplatser och konsultstöd. I samarbete med sakkunniga tar du fram kommunikationsplaner som bidrar till att uppfylla stadens och förvaltningens mål. Du leder större kommunikationsprojekt och säkerställer att planerna omsätts i praktiken.

KVALIFIKATIONER
I rollen som kommunikationsansvarig utvecklar du verksamheten genom att bryta ner och kommunicera övergripande verksamhetsmål och strategier till konkreta kommunikationsstrategier och kommunikationsaktiviteter.

Du har kunskap om ledningsgruppsarbete och har erfarenhet av att stötta chefer och ledningsgrupper. Du är en person som tror på teamet och en av dina styrkor är att skapa engagemang och delaktighet. Du trivs och känner dig trygg i rollen som ledare och du har erfarenhet av att lyfta blicken och genomföra strategiskt kommunikationsarbete samt större kommunikationsprojekt.

In i uppdraget vill vi också att du tar med dig dina kunskaper och erfarenheter av förändringsledning. Du behöver ha en högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Intervjuer kommer att ske under vecka 26.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:
https://www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

På Mälardalens högskola möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. Våra 17?000 studenter läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning. Vi bedriver forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. Mälardal... Visa mer
På Mälardalens högskola möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. Våra 17?000 studenter läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning. Vi bedriver forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. Mälardalens högskola finns på båda sidor om Mälaren med campus i Eskilstuna och Västerås.

Sektionen för kommunikation och externa relationer ansvarar för varumärket MDH, intern och extern kommunikation, nationell och internationell studentrekrytering, eventsamordning, MDH:s strategiska samverkansavtal och fundraising.

Anställningsinformation
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månader provanställning
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2021-02-22
Stationeringsort: Västerås
Akademi/enhet/sektion: Förvaltning

Arbetsuppgifter
Rollen som kommunikationsstrateg är ny vid Mälardalens högskola. Du kommer in i en spännande tid där du får möjlighet att bidra till att forma rollen och stärka kommunikationsarbetet vid högskolan. Regeringen har meddelat att de ämnar göra högskolan till Mälardalens universitet 1 januari 2022 och du kommer vara en nyckelspelare i förberedelserna för universitetsstatus.

Som kommunikationsstrateg har du uppdraget att säkra en värdeskapande kommunikation med fokus på verksamhetens behov. Du utgör bryggan mellan akademiernas samlade behov och den högskoleövergripande planeringen för kommunikationsinsatser och arbetar för att stärka högskolans samlande kommunikationskompetens.

Som kommunikationsstrateg på Mälardalens högskola stöttar du kommunikationschefen i att samordna och prioritera kommunikationsinsatser och ger råd och stöd i kommunikationsfrågor till medarbetare och chefer. Du ansvarar för kommunikationsarbetet inom två av högskolans akademier och ingår i både akademins ledningsråd och i kommunikationssektionens ledningsgrupp.

Du arbetar både strategiskt och operativt med extern och intern kommunikation. I samarbete med sakkunniga tar du fram kommunikationsstrategier och kommunikationsplaner som bidrar till att uppfylla verksamhetens mål. Du analyserar kommunikationsbehov och identifierar syften, målgrupper, budskap, aktiviteter och kanaler. Du leder större kommunikationsprojekt och säkerställer att planerna omsätts i praktiken, medverkar i att genomföra kommunikationsaktiviteter samt följer upp och utvärderar.

Tjänsten innebär att du arbetar parallellt med flera långsiktiga arbetsuppgifter samtidigt som du vid behov snabbt hugger i med kortsiktiga arbetsuppgifter. Du skriver texter för våra externa och interna kanaler och medverkar i arbetet med att ta fram debattartiklar. Vid behov arbetar du även med kriskommunikation.

Genom ditt arbete bidrar du till ständig utveckling av kommunikationsarbetet och våra arbetsprocesser, samt stärker MDH:s samlade kommunikativa kompetens. Du bidrar också till att vår interna och externa kommunikation är samordnad och värdeskapande.

Du är också beställare av kommunikationstjänster från externa leverantörer och gör upphandlingar. Du deltar i det löpande arbetet på kommunikationssektionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande. Du har gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete i en större organisation med komplex struktur där du hanterat både interna och externa kommunikationsinsatser. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med strategiska kommunikationsfrågor och är bekväm med att coacha chefer vad gäller strategisk ledningskommunikation och krishantering.

Du kommer att vara en del av ledningsråden på akademierna och vi ser därför att du har tidigare erfarenhet av ett aktivt ledningsgruppsarbete och en grundmurad förståelse för verksamhetens helhetsperspektiv.

Som person tror vi att du är lyhörd och har en förmåga att leda andra utan att vara chef. Du tror på lagets kraft och har förmåga att skapa relationer och bygga förtroende.

Strategisk förmåga och helhetssyn är utmärkande för ditt arbete. Du väger samma komplex information och olika hänsynstaganden i ditt arbete. Du är skicklig på att bryta ned övergripande målsättningar till effektiva handlingsplaner och säkerställa att de omsätts i praktiken tillsammans med kollegorna. Du har fokus på målgruppernas behov och involverar dina kollegor i att hitta lösningar. Men du kan snabbt växla från ett strategiskt perspektiv till mer operativa frågor och kavla upp ärmarna och bidra till kommunikationssektionens gemensamma arbete.

Du har en hög egen motivation och drivs av utveckling och värdeskapande kommunikation.  

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Meriterande
Ledarskapsutbildning är meriterande samt erfarenhet från högskolesektorn eller annan forskningsintensiv verksamhet är mycket meriterande.

Vad vi erbjuder
Du blir anställd på Sektionen för kommunikation och externa relationer och rapporterar direkt till kommunikationschef. Du ingår i sektionens ledningsgrupp tillsammans med kommunikationschef, gruppchef kampanjer och projekt, gruppchef redaktionen och administratör. 

På Sektionen för kommunikation och externa relationer arbetar 25 kompetenta kollegor med specialisering på forskningskommunikation, studentrekrytering, webbutveckling, digitala kanaler, event och produktion av grafiskt material. Du får även kollegor som arbetar för att utveckla högskolans samverkan med näringsliv och offentlig sektor.  

Vårt arbetsklimat är öppet och präglas av en välvilja att alltid hjälpa varandra. Vi är professionella i våra yrkesroller där vi bidrar till varandras goda arbetsmiljö genom öppet diskussionsklimat, tillit och lyhördhet.

Vi tillämpar flextid, erbjuder självklart friskvårdsbidrag och du kommer få minst få 28 semesterdagar.

Ansökan
Gör din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och högskolan tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering. Visa mindre

Kommunikatör till MBR

Vår vision är att vara Sveriges effektivaste och vassaste räddnings-organisation. Vi fortsätter nu vår utvecklingsresa och söker en kommunikatör. I den rollen kommer du att bli MBR:s kommunikationsankare för förbundets olika informationskanaler internt som externt. Allt det du gör syftar till att på ett professionellt sätt stötta MBR:s mål om att skapa trygghet i samhället och bidra till invånarnas förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser ökar... Visa mer
Vår vision är att vara Sveriges effektivaste och vassaste räddnings-organisation. Vi fortsätter nu vår utvecklingsresa och söker en kommunikatör.

I den rollen kommer du att bli MBR:s kommunikationsankare för förbundets olika informationskanaler internt som externt. Allt det du gör syftar till att på ett professionellt sätt stötta MBR:s mål om att skapa trygghet i samhället och bidra till invånarnas förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser ökar. Du ingår i den administrativa staben och har ett nära samarbete med HR-chefen för intern kommunikation samt arbete runt MBR:s arbetsgivarvarumärke

En vanlig arbetsvecka kommer du t.ex. att arbeta med:  

Ansvara för MBR:s interna kommunikation via O365 appar som intranät, nyhetsbrev, mail samt förbundets interna informationstavlor. Produktion av texter, annonser och trycksaker samt profilprodukter i samverkan med andra inom MBR.Planera, samordna, publicera olika typer av extern kommunikation via annonsering, informationstavlor, hemsidan och närvaro i sociala medier.Planera, samordna, utveckla och aktivt fylla våra sociala medier med genomtänkt innehåll. Uppdatera och utveckla innehållet på våra hemsidor.Omvärldsbevaka och hålla dig själv uppdaterad. Driva projekt eller kampanjer där samarbete med både leverantörer och andra parter kan förekomma.Säkra att all vår information följer våra grafiska- och kommunikativa riktlinjer.

Din bakgrund tror vi består av en relevant akademisk examen med inriktning kommunikation/Information eller motsvarande kompetens. Det är viktigt att du har bra koll och ett stort intresse för kommunikation, sociala medier, hemsidor och hela den digitala världen. Du behärskar Google Analytics, Facebook, O365 appar etc. och du har även arbetat med program inom Adobe Creative Suite. Har du dessutom erfarenhet av SharePoint är det jättebra. Du är en duktig kommunikatör, uttrycker dig väl i skrift på både svenska och engelska samtidigt som du har en bra känsla för färg och form.  

Som person har du har en positiv livssyn, är proffsig och affärsmässig i det du gör och gillar att se att din insats är till stor nytta för MBR. Eftersom du är strukturerad, analytisk och orädd, tar du egna initiativ och vågar tänka i nya banor samtidigt som du är ekonomiskt medveten. Du trivs och gläds åt att röra dig bland medarbetarna för att fånga upp och sprida information på ett naturligt sätt.

Välkommen till en spännande organisation som bidrar med stor samhällsnytta.

Mälardalens Brand & Räddningsförbund (MBR) är ett kommunalförbund för räddningstjänst och förebyggande brandskydd mellan Västerås, Hallstahammar och Surahammar. I förbudsområdet bor för närvarande drygt 174 000 invånare. MBR har ca 180 medarbetare som är fördelade på två heltidsstationer och fem RIB-stationer. Riskbilden är bred genom hamn, oljehamn, flygplats, kärnbränslefabrik, ett antal större industrier, europaväg, riksvägar samt gammal kulturbebyggelse. Detta borgar för en arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter. Vi samverkar i vår ledning av räddningsinsatser med Eskilstuna, Strängnäs och Flens kommuner, genom gemensamt inre befäl samt beredskapsfunktioner för stab, yttre ledning och räddningschefsroll. Totalt omfattar det gemensamma insatsområdet över 300 000 invånare. Det finns inriktningsbeslut på att även Köping, Arboga och Kungsör skall ingå i förbundet från och med 2021.

Våra ledord är kompassen för vårt arbete - Medvetenhet - Bemötande – Resultat.

I alla N&L’s rekryteringsprocesser blir du testad. Både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av Alva Labs genomför vi en objektiv rekryteringsprocess. Testerna tar ungefär 10-20 minuter vardera.

Låter detta intressant för dig? Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se eller genom knappen nedan snarast, dock senast urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Marie Lindholm hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Externkommunikatör till järnvägsentreprenören Strukton Rail AB

Ansök    Feb 5    Academic Work    Kommunikationsstrateg
Du vaknar på morgonen, hoppar på cykeln och skyndar iväg till pendeltåget. Du hinner precis in i vagnen innan dörrarna stängs och står flåsande och trängs bland de andra resenärerna. Du och miljontals andra. Visste du att det varje dag i Stockholm görs 1,7 miljoner påstigningar i all spårburen trafik? Nu söker vi en externkommunikatör som vill vara med och skapa intressant och tillgänglig kommunikation på företaget som arbetar bakom kulisserna: Strukton Ra... Visa mer
Du vaknar på morgonen, hoppar på cykeln och skyndar iväg till pendeltåget. Du hinner precis in i vagnen innan dörrarna stängs och står flåsande och trängs bland de andra resenärerna. Du och miljontals andra. Visste du att det varje dag i Stockholm görs 1,7 miljoner påstigningar i all spårburen trafik? Nu söker vi en externkommunikatör som vill vara med och skapa intressant och tillgänglig kommunikation på företaget som arbetar bakom kulisserna: Strukton Rail, Sveriges största privata järnvägsentreprenör. Deras medarbetare jobbar dag och natt med infrastrukturen för att resenärer ska kunna ta sig runt i Stockholm på ett smidigt och säkert sätt. Detta är ett konsultuppdrag som estimeras till ca 6 månader.

OM TJÄNSTEN
Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller Strukton spårsystem i Sverige. På huvudkontoret i Västberga råder en prestigelös atmosfär och medarbetarna har stora möjligheter att påverka och komma med nya idéer.


Hör Struktons bantekniker Alexander berätta om sitt jobb genom att klicka på Play nedan. Kanske är det du som skapar nästa film?ARBETSUPPGIFTER
Som externkommunikatör kommer du att ansvara för kommunikationen via Strukton
Rails externa kanaler (hemsida, två olika Facebooksidor, LinkedIn och delvis Instagram). Det rör sig om en bred tjänst där du får använda och utmana din kreativitet samt utveckla ditt sätt att arbeta med varumärket.

I rollen kommer du bland annat få:


* Ta fram pressmeddelanden, faktablad, presentationer och utveckla innehållet på Struktons webbplats
* Koordinera seminarier, multimedia-produktioner och vara en viktig del i arbetet kring att kommunicera Struktons varumärke och strategi, samt vid arbetet med employer branding
* Ansvara för innehållet och skapa content på företagets sociala medier tillsammans med internkommunikatören
* Ge medarbetare på Strukton Rail stöttning rörande produktion av externt och ibland internt informationsmaterial


VI SÖKER DIG SOM
* Har utbildning inom kommunikation, information, media, journalistik eller liknande och som tidigare arbetat som extern kommunikatör på ett medelstort/stort företag
* Vi tittar även på kandidater med minst gymnasieexamen med mycket god kompetens från tidigare arbetslivserfarenhet inom yrkesområdet
* Mycket god vana av att skapa innehåll till olika kanaler
* Har mycket god stilistisk förmåga i svenska och engelska. Den språkliga formuleringen av ditt personliga brev kommer utgöra en del av bedömningen för denna rekryteringsprocess.
* Har goda kunskaper i Photoshop och InDesign,
* Det är meriterande att kunna grundläggande videoredigering samt om du har erfarenhet av projektledning

Som person är du:


* Tycker om att samarbeta och jobba nätverkande
* Professionell i din komunikation


ÖVRIG INFORMATION


* Start: Omgående med hänsyn till 1 månads uppsägningstid
* Omfattning: Heltid, ca 6 månader för att täcka upp för en sjukskrivning. Uppdraget kan därmed bli både något kortare eller något längre
* Arbetstider: 8-17 med en halvtimmes flex
* Placering: Utgångspunkt är huvudkontoret i Västberga i Stockholm, men det finns även möjlighet att arbeta några dagar i veckan i Västerås om du är boende där


Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Strukton Rails önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Strateg med fokus på jämställdhet och hbtq

Social hållbarhet med fokus på mänskliga rättigheter! Brinner du lika mycket för ämnet som vi gör? Nu söker vi en kollega som ska jobba som strateg med fokus jämställdhet och hbtq. Var med och bidra till utvecklingen av regionens övergripande strategiska hållbarhetsarbete och öka kunskapen om jämställdhetsintegrering och hbtq. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.   Arbetsuppgifter... Visa mer
Social hållbarhet med fokus på mänskliga rättigheter! Brinner du lika mycket för ämnet som vi gör?

Nu söker vi en kollega som ska jobba som strateg med fokus jämställdhet och hbtq. Var med och bidra till utvecklingen av regionens övergripande strategiska hållbarhetsarbete och öka kunskapen om jämställdhetsintegrering och hbtq.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som strateg hos oss välkomnas du till en utvecklingsdriven arbetsplats och kollegor med stort engagemang. Du kommer att ingå i ett mindre team inom social hållbarhet med fokus på mänskliga rättigheter och ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av regionens övergripande strategiska hållbarhetsarbete.

Som strateg planerar och utformar du det strategiska arbetet med jämställdhetsintegrering och hbtq på koncernövergripande nivå. Vi arbetar för hela organisationen utifrån politiska beslut. I ansvaret ingår att stödja och samordna verksamheterna i att uppfylla ramverket för regionens hållbarhetsarbete. Utgångspunkt för arbetet är målområdena som ingår i Region Västmanlands hållbarhetsstrategi och tillhörande handlingsplan för mänskliga rättigheter. Arbetet sker i nära samarbete och i dialog med bland annat förvaltningarna, verksamheterna, ledning, politik och andra nyckelpersoner i organisationen.

I rollen ingår bland annat att:
•bedriva förändringsarbete och utforma metoder och verktyg för att planera, implementera och följa upp en hållbar utveckling utifrån politiskt uppsatta mål
•upprätta strategiska styrdokument inklusive att handlägga, utreda samt föredraga ärenden
•stötta, informera, utforma och genomföra utbildningar till regionens ledning och samtliga verksamheter
•leda och delta i samverkansprojekt
•delta i nätverk.


Om arbetsplatsen

Vi på Hållbarhet bidrar med vår sakkunskap och expertis. Vi säkerställer att arbetet som görs internt i regionen och externt med kommuner och andra aktörer bidrar till en hållbar utveckling, en utveckling som både tillfredsställer dagens behov men utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.

Verksamheten består av totalt 11 medarbetare och omfattar områdena barnrättigheter, integration, nationella minoriteter, jämställdhet, hbtq, funktionsrätt, våld, integration, miljö samt hållbarhet i tillväxtarbetet.

Vårt arbete styrs av regionens hållbarhetsstrategi som antogs den 29 oktober 2019. Vi arbetar med frågor av övergripande karaktär som berör samtliga verksamheter i regionen och externt samarbetar vi med kommuner och andra aktörer i länet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lämplig högskoleutbildning, gärna inom genusvetenskap eller motsvarande. Vi ser att du har erfarenhet av liknande arbete där du har arbetat med jämställdhetsintegrering och hbtq både praktiskt och på en strategisknivå. Vidare har du erfarenhet av att omsätta policy till handling. Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat i kommun, region, statlig verksamhet eller annan offentlig förvaltning.

Vi ser också att du har erfarenhet av att leda och driva processer och påverkansarbete samt att stödja samverkan med olika aktörer. Du har kunskap om de jämställdhetspolitiska målen och dess inriktning och det är till fördel om du har kunskap och erfarenhet av arbetsmiljö- och hälsofrågor samt erfarenhet av utbildningsinsatser.

Som person har du lätt för att skapa relationer och samarbeta med många olika aktörer och du har förmågan att skapa tillit och förtroende. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är van att vara den som är expert på ditt område, kommer med initiativ och driver arbetet mot ställda mål. Vidare är du strukturerad och har en analytisk förmåga och du ser förändringar som ett långsiktigt arbete.  

Vi ser fram emot din ansökan!


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid

 

Välkommen med din ansökan senast 1 mars 2020!


Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Visa mindre