Mälardalens universitet (MDU) växer och utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa. Med MDU:s vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, kan du göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan m... Visa mer
Mälardalens universitet (MDU) växer och utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa. Med MDU:s vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, kan du göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan med andra - kollegor, studenter, näringsliv och offentlig sektor såväl nationellt som internationellt.
Hos oss läser närmare 20 000 studenter kurser och program inom design- och kommunikation, ekonomi, hälsa, teknik och skola samt kammarmusik och opera. Vår forskning bedrivs inom alla utbildningsområden och är internationellt framstående inom framtidens energi och inbyggda system. MDU finns i den expansiva tillväxtregionen Mälardalen med campus i Eskilstuna och Västerås.
På akademin för ekonomi, samhälle och teknik läser våra studenter till bland annat högskole- och civilingenjörer, statsvetare och ekonomer. Hos oss finns forskningsinriktningarna industriell ekonomi och organisation och framtidens energi. Vårt arbete sker i samverkan och i strategiska avtal med företag, organisationer och myndigheter i regionen.
Anställningsinformation
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2022-11-30
Stationeringsort: Västerås
Akademi/enhet/sektion: Akademin för ekonomi, samhälle och teknik (EST)
Denna annons är förkortad, se den i dess helhet på www.mdu.se
Arbetsuppgifter
Akademin för ekonomi, samhälle och teknik söker en postdoktor inom energi- och miljöteknik. Tjänsten innebär att arbeta inom forskningsinriktningen Framtidens Energi (FEC).
ModFurn-projektet fokuserar på utvecklingen av en numerisk strömningsmekanik (CFD) modell som kan simulera flerfasblandningar med hög temperatur i stora processugnar. CFD-modellen baserad på ANSYS, OpenFoam eller andra plattformar bör ta itu med kemikaliska reaktioner och fasförändringsfenomenen i dessa komplexa processer. Med stöd av experiment och fältmätningar kommer modellen att förbättra kunskapen om högtemperaturprocesserna och deras fundamentala fysikalisk-kemiska, och andra, fenomen som uppstår.
ModFurn-projektet kommer också att fungera som en plattform för att utvärdera användningen av AI/ML, som t.ex. fysikinformerade neurala nätverk (PINNs), för att stärka/komplettera CFD-simuleringarna. De akademiska och industriella partnerna kommer att stödja projektet med tillgänglig data och djup processkunskap.
En stor del av arbetet kommer att ske hos – eller i nära kontakt med – flera samarbets-organisationer som inkluderar Boliden, Linde och Luleå Universitetet. Den framgångsrika kandidaten förväntas därför ha en god ingenjörsbakgrund med djupgående kunskaper inom numerisk strömningsdynamik och modelleringsverktyg som ANSYS Fluent och OpenFoam, samt kunna interagera effektivt med partnerforskningsinstitut, industri, kollegor och andra intressenter. Postdoktorn förväntas ta initiativ, utveckla egna idéer och arbeta självständigt och ta ansvar för arbetet.
Tjänsten kan även innefatta undervisning i kurser relaterade till energi- och/eller miljöteknik.
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 2-3 år.
Kvalifikationer
Den sökande ska ha avlagt doktorsexamen i Numerisk strömningsmekanik. Kandidaten ska ha avlagt doktorsexamen högst 3 år före ansökningstidens utgång.
Skolan kommer att välja den lämpligaste kandidaten för denna tjänst efter en kombinerad utvärdering av kompetens och färdigheter, utöver dokumenterade kvalifikationer. Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Personlig lämplighet kommer att bedömas i relation till kandidatens förmåga att effektivt utföra forskningsarbetet inom detta område, att integrera och bidra till en positiv utveckling av forskningsmiljön vid MDU, samt leverera värde till samarbets-organisationerna.
Generellt sett ska bedömningsgrunderna baseras på såväl förmåga att samarbeta som den förmåga och lämplighet som i övrigt krävs för att fullgöra arbetsuppgifterna. Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Meriterande
Kandidaten är öppen och intresserad av att samarbeta över gränser. Forskningserfarenhet som postdoktor eller motsvarande vistelse vid en annan institution än den där din doktorsexamen har avlagts är meriterande. Lagarbete, ledarskap, organisations- och entreprenörsförmåga är fördelar.
Ytterligare meriter för tjänsten är:
• Erfarenhet av numerisk modellering inom områdena strömningsmekanik (CFD), värmeöverföring, processteknik.
• Erfarenhet av numerisk modellering av förbränningsflöden eller reaktiva flöden i allmänhet.
• Erfarenhet av experimentella mätningar inom området fluidmekanik och värmeöverföring.
• Erfarenhet och intresse av interaktion med olika internationella partnerorganisationer och professionell ledning och samarbete, inklusive att representera MDU vid projekt-möten utomlands.
• Kunskap om, erfarenhet av och/eller intresse för programmeringsspråk och modellerings- och analysverktyg som C++, Python, Fortran Open Modelica och/eller Matlab.
• Kunskap om, erfarenhet av och intresse för att använda och utveckla programvara med öppen källkod.
• Erfarenhet av undervisning på högskolenivå inom energiteknik och/eller mekanik.
• Förmåga att samarbeta med andra forskare samt arbeta självständigt.
• Nyfiken, målinriktad, flexibel, ambitiös och kommunikativ personlighet.
• Intresse av att utveckla metoder och föra in dem i olika tillämpningsområden.
Ansökan
Gör din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan.
De vetenskapliga publikationer som du inte har i digital form skickas per post till:
Mälardalens universitet
HR-sektionen
Ref.nr: 2022/2423
Box 883
721 23 Västerås
Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.
Fackliga representanter:
Michaël Le Duc (SACO), tel: 021-10 14 02
Susanne Meijer (OFR), tel: 021-10 14 89
Visa mindre